Ülkü Ocakları ölümle biten kavgayı kınadı

Ülkü Ocakları Genel Merkezi yaptığı bir açıklama ile Ülkü Ocakları Erzurum İl Binası'nda ölümle sonuçlanan kavgayı kınadı ve bu kavgayı Ülkü Ocaklarını geçim kapısı olarak gören bir grubun çıkardığını belirtti.

Ülkü Ocakları ölümle biten kavgayı kınadı
Ülkü Ocakları ölümle biten kavgayı kınadı
GİRİŞ 05.01.2006 15:48 GÜNCELLEME 05.01.2006 15:48

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, '4 Ocak 2006 tarihinde Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı binasına, Ülkü Ocaklarının yeniden yapılandırılmasından rahatsız olan ve ülkücülüğü kendilerine geçim kapısı olarak gören bir grup tarafından saldırı düzenlenmiştir.' denildi. Saldırının, üç beş kendini bilmez kişinin kişisel ihtirasları sonucu yaşandığı belirtilen açıklamada; 'Çıkan arbedede, maalesef bir ülküdaşımız hayatını kaybetmiştir.' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, basın yayın organlarında olayın Ocak Başkanlığı devir teslim töreninden kaynaklandığına dair haberlerin yer aldığına değinilerek, kullanılan ifadelerin yanlış olduğu, Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı devir teslim töreninin, 30 Aralık 2005 tarihinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

'Hali hazırda, mevcut Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Adem Dumlu'dur.' denilen açıklamada, istenmeyen ve tasvip edilmeyen olayın, ocak başkanlığı devir teslim töreniyle yakından uzaktan bir ilgisi olmadığı ifade edildi.

Meydana gelen olayın, Ülkü Ocakları'nın yeniden yapılandırılması sürecine vurulmak istenen bir darbe olarak nitelendirildiği açıklamada, 'Bizler, böylesine güzide bir camianın, üç beş kendini bilmez tarafından yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz.' denildi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak olayın tekrar tekrar kınandığı kaydedildi. Çıkan arbedede bir kişinin hayatını kaybetmesi sonucu büyük üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada, 'Vefat eden Erkan Peker'e Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz.' ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı