Vakit, Sezer'in af listesini yayınladı

Vakit gazetesi, Cumhurbaşkanı Sezer'in göreve geldiği 2000 yılından bu yana affettiği 190 mahkumu araştırarak affedilenleri bağlı oldukları fraksiyonlara göre sıraladı.

Vakit, Sezer'in af listesini yayınladı
Vakit, Sezer'in af listesini yayınladı
GİRİŞ 26.03.2006 00:45 GÜNCELLEME 26.03.2006 00:45

İşte Vakit gazetesinin Cumhurbaşkanı Sezer'in affettiği mahkumlarla ilgili haberi:

Göreve geldiği 2000 yılından bu yana toplam 190 teröristi affeden Cumhurbaşkanı Sezer’in, toplumun içine salıverdiği bu mahkûmların hangi terör örgütlerine mensup olduklarını belirledik.

Sezer’in affettiği mahkûmların sayısı ve bağlı bulundukları örgütler şöyle: 39 DHKP-C, 5 PKK, 28 TKP-ML TİKKO, 28 TİKB, 19 Dev-Sol, 17 MLKP, 15 THKP-C, 3 TDP, 2 TKİP, 2 TEKP Leninist Gerillaları, 1 DHP ve 1 Dev-Yol.

7 KATİL, 3 TECAVÜZCÜ
Sezer’in affettiği adi suçlular arasında ise; 7 katil, 3 tecavüzcü, 1 gaspçı, 5 çete mensubu, 4 de uyuşturucu kaçakçısı bulunuyor. Sezer’in, aralarında polis katili Bekir Sıtkı Keçeci’nin de bulunduğu teröristleri af gerekçesi ise, açlık grevine bağlı olarak oluşan Wernicke-korsakof adlı bir tür hafıza kaybı hastalığı.

KUTLU VE DEMİR’İN GÖRÜŞLERİ
Cumhurbaşkanı Sezer’in, af yetkisini oldukça geniş şekilde kullandığını belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın af yetkisini kullanarak, cezasını kaldırdığı mahkûmların çoğunluğu, daha sonra çatışmalarda ölü ya da yaralı olarak tekrar yakalanıyor. Bunların çoğu da DHKP-C’li olunca insan düşünmeden edemiyor” dedi.
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Kutlu, Cumhurbaşkanı Sezer’in bu kadar olaydan sonra bu mahkûmlara rapor veren görevliler hakkında işlem yapması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de,“Cumhurbaşkanı Sezer, devleti yıkmaya yönelik faaliyetlerde bulunan başta PKK olmak üzere eli kanlı terör örgütlerine karşı af yetkisini rahatlıkla kullanıp, bu teröristlerin cezasını ömür boyu kaldırıyor; ama eski Başbakan Erbakan yararlanacak diye evde ceza çekmeyi düzenleyen kanunu veto ediyor” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!