Ayin yapıp, kutsal külü yutuyorlar!

Dünya genelinde 65 milyon inananı olduğu söylenen Sathya Sai Baba'nın Türkiye'deki müritleri, 14 yıl önce kurdukları derneğin kapılarını ilk kez açtı.

Ayin yapıp, kutsal külü yutuyorlar!
Ayin yapıp, kutsal külü yutuyorlar!
GİRİŞ 04.05.2006 14:30 GÜNCELLEME 04.05.2006 14:30

Mevlüt Yüksel'in haberi

Dünya genelinde 65 milyon inananı olduğu söylenen Sathya Sai Baba'nın Türkiye'deki müritleri, 14 yıl önce kurdukları derneğin kapılarını ilk kez GÜNAYDIN'a açtı. Dernek Başkanı Zorap Bedikyan, amaçlarının insanları iyiye ve güzele sevk etmek olduğunu söyledi.

Bir insan düşünün; ölüyü diriltiyor, ağzından altın veya değerli taşlar çıkarıyor! Aynı insan, elinden çıkan beyaz bir küle benzer toz ile başta AIDS olmak üzere, kanser dahil, birçok amansız hastalığı iyileştiriyor. Üstelik, zaman ve mekan kavramını hiçe sayarak istediği zaman istediği yerde size gözükebiliyor! Dünya genelinde 65 milyon müridi olan Sathya Sai Baba'nın Türkiye'deki inananları ise 92 yılından beri Fikirtepe'deki dernek merkezlerinde toplanarak ayin yapıyor.

AYAKLARINI ÖPÜYORLAR
Müritlerine ayaklarını öptüren, elinden şifalı kül, ağzından altın yumurtalar çıkaran Sai Baba Tarikatı'nın Türkiye'deki müritleri, Fikirtepe'deki merkezlerinde bir araya geliyor. Önce Sai Baba'nın yazdığı sözleri okuyarak ayin yapan sonra da onun kutsal külünü yutan Türk müritler, her pazartesi ve cuma günü de Kadıköy Fikirtepe'de ve Kasımpaşa Dolapdere'de yaklaşık 360 aileye yiyecek ve giyecek yardımı yapıyor. Sai Baba Tarikatı'nın zengin semtlerinde ise yoga ve meditasyon kulüpleri ile örgütlendikleri iddia ediliyor. Hindistan'da yaşayan Sai Baba'yı, 'hacı' olmak amacıyla her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 10 milyon kişi ziyaret ediyor. Sai Baba cemaatiyle kucaklaşırken müritleri de onun ayaklarını öpüyor.



'AMAÇ İYİYE SEVK ETMEK'
Merkezi Kadıköy Fikirtepe'de bulunan Sathya Sai Baba Derneği Başkanı ve kırtasiye toptancısı Zorap Bedikyan, Sai Baba'nın bir tarikat lideri olmadığını belirterek, 'Amacımız insanları iyiye ve güzele sevk etmek' diyor. Derneklerinde 23 kayıtlı üye bulunduğunu açıklayan Bedikyan, şu sıralar maddi gücü olmayan insanlara yiyecek ve giyecek yardımı yaptıklarını belirterek, 'Resmi dernek tüzüğümüzün 3'üncü maddesinde amaçlarımız tüm açıklığıyla yer alıyor' diyor.

Zorap Bedikyan, amaçlarını şöyle sıralıyor: 'İnsan karakteri ve değerlerini hakikat, doğru davranış, iç huzur, sevgi, şiddetten kaçınma açısından geliştirmek ve araştırmak için faaliyet gösteriyoruz. Temel insani değerleri yaymak ve bu konuda çocuklar ile yetişkinlerde bir bilincin yerleşmesini sağlamak, bütün canlı türlerine karşı saygı ve sevgiyi teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Doğal düzenin bozulmasını önlemek, hasta ve sıkıntı içerisindeki ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak temel görevlerimiz.'

96 yaşında ölecekmiş!

Sai Baba adı ile anılan Sathya Narajan Raju, 23 Kasım 1926'da Hindistan'ın küçük bir köyünde dünyaya geldi. Halen doğduğu köy olan Puttaparthi'de yaşayan Sai Baba, bu yıl 80'inci yaşını kutladı. Müritlerine 2022 yılında 96 yaşında öleceğini açıklayan tarikat liderinin, ilk kerametini ise 4 yaşında gösterdiği söyleniyor.

4 YAŞINDA İLK KERAMET

Sai Baba'nın 4 yaşındayken ağzından çeşitli yiyecek ve meyveler çıkartarak arkadaşlarına sunduğu rivayet ediliyor. Halkın kısa sürede ona 'tanrının oğlu' gözüyle baktığı Sathya Narajan Raju, 7 yaşında ise değerli taşları yoktan var etmeye başlıyor! Bu taşları fakirlere dağıtarak da halkın sevgisini kazanıyor.

Üniversiteleri ve yayınları var

Dünya genelinde 65 milyon üyesi olduğu tahmin edilen Sathya Sai Baba Tarikatı'nın, 8 uydu üzerinden radyo ve TV yayını yaptığı ve binlerce dergi ile kitap bastırdığı biliniyor. Söz konusu tarikatın ayrıca Amerika, İngiltere ve Hindistan'da 5 üniversitesi bulunuyor. Sathya Sai Baba müritlerinin, Hollanda'da da bir üniversite kurmaya hazırlandığı söyleniyor. Orta Asya'nın en büyük ikinci organ nakil hastanesine sahip olan ve çeşitli ülkelerde binlerce öğreti merkezleri bulunan tarikatın, yayın grupları sayesinde felsefelerini kolayca yaydığı öne sürülüyor.

Buradaki olay Budizm misyonerliğidir

Dini konularda sık sık görüşlerine başvurulan gazeteci- yazar Aytunç Altındal, Sai Baba Tarikatı'nın Budizm misyonerliği yaptığını öne sürüyor ve konuyla ilgili görüşlerini şöyle özetliyor: 'Bu konuya 1972 yıllarında ilk ben değinmiştim. Bu konuda yazdığım, 'Haşhaş ve Emperyalizm' adlı bir kitabım da var. Sai Baba'ya 1973 yıllarında Türkiye'den giden gruplar vardı. Zengin ailelerin çocukları yoga ve meditasyon çalışmaları için Hindistan'a gidiyordu.

O tarihlerde asıl amaç Budizm'i yaygınlaştırmaktı. Bunun arkasında da Amerika vardı. Bütün mesele İslam dışındaki dinleri Türkiye'ye getirmekti. Bu kişiler o tarihlerde yoga ve meditasyon ile insanları etkilemek istedi. Asıl amaç; Türkiye'deki kadınları bu tip olaylarla meşgul etmekti. İşte Sai Baba da bunun bir parçası.Yani kısaca bu budizm misyonerliğidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!