Süpermen Kürt sorununa el atarsa!

Başbakan Erdoğan'ın ismini koyduğu "Kürt Sorunu'na çizgi film kahramanı Süpermen el atarsa ne olur?'... İşte bu sorunun cevabı bu karikatürde.. Murat Aydın'ın haberi.

Süpermen Kürt sorununa el atarsa!
Süpermen Kürt sorununa el atarsa!
GİRİŞ 12.05.2006 17:00 GÜNCELLEME 12.05.2006 17:00

Yaklaşık 1.5 sene önce yayın hayatına başlayan ve Kürt sorununa duyarlı çizgisiyle ön plana çıkan Esmer Dergisi’nin 17. sayısı olan Mayıs ayı baskısında yer alan bir karikatür, hem Kürtlerin şu anda içinde bulunduğu durumu analiz etmiş, hem de ince bir espiriyle Kürt sorununu tiye almış.

Kürtlere yakınlığıyla bilinen dergide bu karikatürün yer alması ise derginin ne kadar hoşgörülü olduğunu gözler önüne seriyor. Derginin son sayısındaki karikatürde efsanevi çizgi roman kahramanı olan ve ardından Beyaz Perde’ye aktarılan Süpermen’in Kürt sorununa el atması ela alınıyor.

Ve karikatürde Süpermen, kurtarmaya geldiği Kürtleri, ‘cins’ olarak niteliyor. Aslında karikatür şu anda yaşanan sürecin ta kendisi…. Peki Kürtlerin ‘cins’ olarak nitelenmesi Kürtleri rahatsız etmedi mi? Bu soruyu Derginin Genel yayın Yönetmeni Ferzende Kaya’ya sorduk. Kaya, “Evet doğru Kürt sorununa yakından bakan bir dergiyiz. O tabanının nabzını yoklayan bir dergiyiz. Ama aynı zamanda kendi kendimizi hicvedecek, gerektiğinde alaya alacak bir yapıya sahibiz” diyerek ne kadar rahat bir şekilde yayın yaptıklarının sinyalini de veriyor.

Karikatürü hazırlayan kişi ise Esmer Dergisinin genç çalışanlarından birisi. Adı Rewhat…Rewhat, Esmer’in genç karikatüristlerinden. Henüz 22 yaşında. Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünde öğrenci. Daha önce yine ESMER ekibiyle beraber Leman ve Penguen dergi gruplarında çalışmış. “Bu karikatür nereden aklına geldi, mesaj ne?” diye sorduğumuzda ise “Demeç gibi karikatür zaten abi, hatta Çetin Emeç yazısı gibi. Ben ancak bu kadarını biliyorum” diyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!