Esma Ürün bu kez Sabah'a konuştu

Önceki gün Vakit'e konuşan milletvekili Halil Ürün'ün eşi Esma Ürün bu kez de Sabah gazetesine konuştu ve önceki sözllerinin aksine eşi ile arasındaki köprüleri attığının sinyallerini verdi.

Esma Ürün bu kez Sabah'a konuştu
Esma Ürün bu kez Sabah'a konuştu
GİRİŞ 16.05.2006 08:12 GÜNCELLEME 08.04.2021 16:52

35 yıllık evliyim ve 52 yaşındayım. Eşimin altı yıllık bir beraberliği var. İkinci kadın çok onur kırıcı bir şey. Ayrılmak istediğimi söyledim. Ya o ya ben, dedim. Dayak attı. Eskiden de sözlü şiddeti olurdu. Ama ayrılalım deyince fiziksel şiddete başvurdu.

Bu kez bardak taştı
Ben kararımı verdim, geri dönmeyeceğim. Bu sefer bardak taştı. İkinci eş Allah'ın emri değil. Kadınlar sakın aldanmasın. Çalışıp kendilerini güvenceye alsınlar. Ezilmesinler. Ev kadınları sosyal güvenceleri olmadığı için şiddeti sineye çekiyor.
 

İkinci eşi sineye çekemem, dayağı kabul edemem

Eşimin 6 yıllık beraberliği var. Uzun zamandır seziyordum, sordum ama sürekli inkâr etti. 35 yıllık evliyiz. Daha önce elle kolla sözlü şiddet vardı. Ama ben 'Düzelir' diyordum. İkinci kadın çok onur kırıcı. Sineye çekemedim. 'Ya o, ya ben' dedim. Sonunda iş çığırından çıktı. Dayak olayı, ayrılmak istediğim için oldu. İkinci evlilik Allah’ın emri değil. Ruhsatı emir gibi kullanmaya çalışanlar var. Ben kararımı verdim. Geri dönmeyi düşünmüyorum..

AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün'ün aldattığı ve dövdüğü eşi Esma Ürün, günler süren sessizliğini SABAH'a bozdu. AK Parti'nin üst düzey yöneticilerinin, çiftin barışması için ısrar ettikleri ve konuşmaması için adeta koruma çemberine aldıkları Esma Hanım, çeşitli spekülasyonlara neden olan dayak olayının giz perdesini de kaldırdı. SABAH'ın duyurduğu olaydan sonra siyaset gündemine oturan ve dayak yiyen kadınların simgesi haline gelen 52 yaşındaki Esma Ürün, Ankara'da işlettiği lokantasında, 35 yıllık eşiyle geldikleri noktayı çekinmeden anlattı. İşte Esma Hanım'ın sözleri:

* KADINLAR EZİLİYOR: 35 yıllık evliyim ve 52 yaşındayım. Refah Partisi ve Fazilet Partisi döneminde, Kadın Kolları Başkanlığı yaptım. Hayatım, kadınların iş hayatına atılması için çalışmakla geçti. Eşimin Konya Belediye Başkanlığı döneminde kadınların ne kadar ezildiğini gördüm. O dönemde, yeni iş sahaları olsun diye, onların çalışmaları için büyük çaba sarf ettim. Ben, feminist bir kadın değilim. Ama, kadınlar mutlaka çalışmalı. Ben, çalışan kadın, hemen erkeğine karşı çıksın, 'para kazanıyorum' diye evliliklerini bozsunlar demiyorum. Ama, kadınların sosyal güvenceleri olmalı.

* ÖZGÜRLÜĞÜ TAHAYYÜL EDİN: Kadınlar, Türkiye'de eziliyor ve şiddete uğruyor. Sadece çalışanlar değil, ev kadınları da öyle. Ev kadınları, sosyal güvenceleri olmadığı için sineye çekiyor. Aile içinde zulüm görmüş ama, ayıp, günah, elalem ne der diye sineye çekiyorlar. Birçok ailede bu var. Ama İslam dini kadınlara çok geniş özgürlükler vermiştir. İslam dini, kadınlara özgürlük ve hürriyet konusunda bir çerçeve çizmiştir. Elbette, bizim dinimizdeki kadar, hiçbir dinde özgürlük yoktur. Öyle bir din ki; çocukları emzirme ve ev temizleme konusunda bile zorunluluk kılmaz. Artık özgürlüğü siz tahayyül edin.

* ALLAH'IN EMRİ DEĞİL: İkinci evlilik, Allah'ın bir emri değil. Allah'ın verdiği böyle bir emir yok. İslam dininde, kadının bir rahatsızlığı olursa, bir eksiklik olursa, bir sakatlık varsa, ortada bir savaş varsa, zaruret varsa, o da

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...