Üç ittifak, onbir örgüt ve Ergenekon

Yazar Nuh Gönültaş'a göre şifre çözüldü. Danıştay'a saldıran grup, deşifre edilemeyen yasa dışı üstü örtülü zinde güçlerin gizemli üst örgütünün 11 grubundan biri.

Üç ittifak, onbir örgüt ve  Ergenekon
Üç ittifak, onbir örgüt ve Ergenekon
GİRİŞ 21.05.2006 08:43 GÜNCELLEME 21.05.2006 08:43

ÜÇ İTTİFAK, 11 ÖRGÜT, ÜST BİRİM ERGENEKON


 Şifre çözüldü: Olayın perde arkasında Türk İntikam Tugayı'nın (TİT) yanı sıra Türk Mukavemet Teşkilatı ve Sauna Çetesi benzeri bir yapı çıktı.










Danıştay provokasyonu herkese bir şeyi anımsattı. Ertuğrul Özkök'e 'Türkiye'nin 11 Eylül'ünü, Kenan Evren'e ' Menemen'i, Baykal'a ' Siyasi cinayetleri', Fehmi Koru'ya Mehmet Ali Ağca'yı, kamuoyunun çoğunluğuna ise derin devleti!

Şahsen bana Ergenekon'u hatırlattı. Hani var olduğu bilinen ama bir türlü deşifre edilemeyen yasa dışı üstü örtülü zinde güçlerin gizemli üst örgütü.

TİT, en son 1998'de İnsan Hakları Derneği Başkanı Akın Birdal'a yönelik suikast düzenledi. Fethullah Gülen ve Cengiz Çandar da suikast düzenlenecekler listesinde sıradaki diğer iki isimdi.

Mazisi 1980'lerin başında Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Mehmet Ali Ağca'ya kadar uzanan Abdullah Argun Çetin gibilerle Susurluk'tan sonra da devam eden istihbarat terör örgütü bir süredir uykudaydı. Sahibi, derin devletin üst adı olan Ergenekon'du. Güya ASALA'ya karşı kullanılan ülkücülerin toplandığı operasyonel bir birimdi!

TİT'in bugünkü devamcıları olan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGBH) ve Ulusal Birlik Partisi'yle birlikte başka bir ulusalcı oluşum Türk Solu dergisi. Derin provokatörler...

Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) mensupları, savcı, emniyet müdürü ve tetikçilerin yer aldığı Sauna Çetesi benzeri bir yapılanma ile karşı karşıyayız. Alparslan Arslan'ın halen aranan emekli subay Muzaffer T. (Muzaffer Tekin bu satırların yazıldığı sıralarda polis tarafından ele geçirildi) ile ilişkisi var. Sauna Çetesi'nde ise, ÖKK'da görevli yüzbaşı aynı roldeydi!

VKGBH Derneği, başlangıçta 'Türk Milli Mukavemet Güç Birliği Hareketi' adı altında kurulmuştu. İçişleri'nden izin alamayınca bu ismi aldı. Derneğin başkanlığını kendisini ülkücü olarak tanıtan, ancak MHP ile uyuşmayan Taner Ünal yapıyor. Dernek kurulurken Asayiş Kolordu eski Komutanı emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın onursal başkanları olduğunu duyurmuştu.

Arslan'ın cebinden çıkan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği'nin üst düzey yöneticisine ait kartvizit ve Ulusal Haber adına düzenlenmiş sarı renkli kimlik kartı, bilmecenin çözülmesinde etkili oldu.

28 Şubat'tan sonra yeniden yapılandırılan derin devletimizin operasyonel gücü ve Yeni Ergenekon, üç vurucu ayağıyla bir süredir düğmeye basmıştı!

1. Ayak: Kafatasçı ülkücülerden oluşan birim. Emniyet, tek liderden talimat alan 11 ayrı grup tespit etmişti. Geçmişte hep istihbaratla dirsek temasında bulunmuş Alaaddin Çakıcı'dan boşalan sefirliğe Sedat Peker 2001 yılında tayin olmuştu. İlk işi yıllarca ideolojik karşıtı olan Doğu Perinçek ile sözde Kızılelma koalisyonu kurmaktı. Çoğu gerçek Ülkücüler karşı çıksa da emir büyük yerdendi. Koalisyon toplantısına emekli Orgeneral Muhittin Fisunoğlu, Ömer Hayyam Garipoğlu'nun danışmanı sıfatıyla katılmıştı. Peker, bir süredir içeri alınarak kaşarlandı ve ünü arttı. Ulusalcı internet portallarının yanı sıra radikal milliyetçi-agresif yayın yapan Türk Ergenekon ve Ötüken gibi grupları yönetiyor.

2. Ayak: Sözde ulusalcıları çatısı altında toplayan Perinçekgiller var. Malum dergi, malum kanal, yanı sıra Türk Solu grubu, Açık istihbarat, Hakimiyeti Milliye, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği gibi pek çok psikolojik savaş internet haber portalları ile birlikte bir süredir Türk-Kürt, Sünni- Alevi, laik-anti laik kamplaşması için medyatik provokasyonlar yürütüyor. Bilgi kirlenmesi ile zihinler kirletiliyor ve bulanık suda balık avlanıyor.

3. Ayak: İrtica için malzeme sağlayacak uyuyan diğer istihbarat terör örgütü İBDAC ve sağ uçlardan oluşuyor. Aczimendilerden, TAYAD grubuna, Vakit grubundan Hizbullah'a kadar pek çok derin ortakları bilerek veya bilmeyerek vatanseverlik veya din elden gidiyor adı altında Yeni Ergenekon'a destek veriyor!

Ergenekon'u yakından tanıyan Süleyman Demirel, önce 'türban tahriki', sonra da 'darbe' imasıyla, bir süredir kamuoyuna ilginç açıklamalarda bulunuyor. 82 yaşındaki emekli Cumhurbaşkanı Demirel, Ergenekon'un oyununun bir parçası izlenimini veriyor!

İrtica haberleri marttan beri katlanarak büyüyor. Merkezi medya yine tetikçi görevinde. Bangır bangır, türban için terör işlendiği önyargısı pompalanıyor. Medya, andıç lekesini üzerinden silememişken psikolojik savaşın lokomatif rolünü yine tereddütsüz kabul ediyor.

Üniversite yıllarında fanatikliğiyle tanınan Alparslan Arslan, bir süre Ergenekon'un sağ liderinden sayılan Sedat Peker'in avukatının yanında çalışmıştı. Daha sonra beraber çalıştıkları avukatlar da ülküdaşlarıydı. Haciz davalarını takip ediyordu. Peker'i şahsen tanımayacak kadar küçük bir piyondu.

Polis, şubat ayındaki Küre Operasyonu sırasında Sauna Çetesi benzeri 11 ayrı grubun faaliyet gösterdiğini belirlemişti. Danıştay'a saldırı düzenleyen grup belirlenen 11 ayrı gruptan biri. Bu grupların birbirleriyle üst noktada irtibatı bulunuyor. Üst noktada ulaşılamayan güç Ergenekon duruyor.

 


Yazara ulaşmak için kullanabileceğiniz e-mail adresi:

nuhgonultas@gmail.com


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!