Narın kıymeti anlaşıldı, tüketimi patladı

Nar suyunun en güçlü antioksidanlardan olduğu ortaya çıktı. Bilim adamlarının, narın faydalarını açıklamasından bu yana nar üretiminde ve nar suyu satışında patlama yaşanıyor.

Narın kıymeti anlaşıldı, tüketimi patladı
Narın kıymeti anlaşıldı, tüketimi patladı
GİRİŞ 02.07.2006 07:06 GÜNCELLEME 02.07.2006 07:06

Ayşegül EKİNCİ'nin haberi


ABD’li ve İsrailli bilim adamları, nar suyundaki güçlü antioksidanların prostat kanserini tedavi ettiğini bildirdiler. Nar suyunun insan sağlığına sayısız faydalarının ortaya çıkması, narı en gözde meyve yaptı. Meyve suyu imalatçıları ve tüccarlar, nar üretim alanlarını mesken tuttu, dağ taş nar fidanlarıyla doldu.

İNGİLİZ Daily Express Gazetesi’nin manşetten verdiği habere göre, mucizevi nar suyu, her yıl binlerce erkeğin hayatına mal olan prostat kanserini de tedavi etmekte çok etkili.

Amerikalı ve İsrailli bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucu, düzenli olarak nar suyu tüketen 65-70 yaşındaki prostat kanserli hastaların hastalıklarında gerilime kaydedildiği ortaya çıktı. Üç yıl süren araştırma 50 kanser hastası üzerinde yapıldı. Araştırma ekibinin başkanı Dr. Allan Pantuck, nar suyunun mucizevi etkisi için şunları söyledi:

'Nar suyunun vitamin deposu olduğunu biliyorduk. Ancak prostat kanseri üzerindeki etkisi gerçekten inanılır gibi değil. Nar suyunun içindeki hangi maddenin iyileştirici özelliği var, şimdi bunu keşfetmeye çalışıyoruz. Nar suyunun içindeki maddeler, sihirli bir mermi gibi kanserli hücreleri tespit edip yok ediyor ya da yayılmasını önlüyor.'

Nar suyunun kanser üzerindeki mucizevi etkisini araştıran bilim adamları, bunun tıbbi bir çare olmaktan daha çok etkin bir geriletme ya da hastanın yaşam süresini uzatma biçimi olarak da açıkladılar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi