İsrail Beyrut'u vuruyor: 20 ölü

İsrail savaş uçakları'nın sabaha karşı Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği füze saldırısı sonucu en az 20 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

İsrail Beyrut'u vuruyor: 20 ölü
İsrail Beyrut'u vuruyor: 20 ölü
GİRİŞ 13.07.2006 09:27 GÜNCELLEME 13.07.2006 09:27

İsrail, Lübnan'ın güneyinde 8 askerinin öldürülmesi, 2'sinin de esir alınmasından sonra başkent Beyrut'a bomba yağdırmaya başladı. Beyrut Uluslararası Havaalanını ve kentin güneyinde Hizbullah'ın kontrolündeki banliyölere saldıran İsrail, ülkenin güneyindeki Duveyr köyünü de vurdu. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçaklarından ya da gemilerinden fırlatılan füzeler TSİ 06:00'da Beyrut Havaalanı'nı vurdu. Saldırıdan sonra havaalanı uçuşlara kapatıldı. Beyrut'a inmek üzere olan 2 uçak Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Larnaka Havaalanı'na yönlendirildi. İsrail uçakları; havalanındaki pistleri ve alanı kent merkezine bağlayan yolu da tahrip etti.

İsrail, ayrıca Hizbullah'ın televizyon kanalı El Menar'ı da vurdu.
Hizbullah üyelerinin dün sınırdaki İsrail askerlerine düzenlediği saldırıda 8 asker ölmüştü. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün 2 İsrail askerini esir aldıklarını ve bunları İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerle mübadele etmek istediklerini açıkladı. İsrail ise, Lübnanlı yöneticilerin Hizbullah'ı askerleri salıvermeye zorlaması için ülkenin alyapısını hedef alan saldırılara devam etmeyi planlıyor. Hizbullah'ın saldırısından Lübnan'ı sorumlu tutan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, dünkü saldırıyı 'savaş nedeni' sözleriyle nitelendirmişti.

Bu arada, Hizbullah'ın bugün düzenlediği roket saldırısında 40 yaşındaki bir İsrailli kadın öldü, 12 kişi yaralandı. Lübnan sınırına yakın bölgelerde yaşayan İsrail vatandaşları, geceyi sığınaklarda geçirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı