İsrailli hahamlardan öldürün fetvası

Batı Şeria'da bulunan İsrail Hahamlar Şûrası, tüyler ürpertici bir fetvaya imza attı. Hahamlar hükümete savaşta kadın ve çocukları öldürme izni verdi. İşte fetvanın ayrıntıları:

İsrailli hahamlardan öldürün fetvası
İsrailli hahamlardan öldürün fetvası
GİRİŞ 23.07.2006 13:05 GÜNCELLEME 23.07.2006 13:05

Batı Şeria'da bulunan İsrail hahamlar şûrası, Tevrat'ın savaş sırasında kadınların ve çocukların öldürülebileceğini söylediğini iddia ederek İsrail ordusundan Filistin ve Lübnan'da sivillere yönelik saldırılarını arttırmasını istedi.

İylaf haber sitesi, genel olarak Arap dünyası özelde de Lübnan halkı için şaşırtıcı olmayan bu fetva ile Hahamlar Şurası'nın İsrail ordusundan Filistin ve Lübnan'daki sivillere yönelik askeri saldırılarını daha da arttırmasını istediğini bildirdi.

Söz konusu Hahamlar Şurasının konuyla ilgili yazılı fetvasının İsrail'de yayın yapan yedi televizyon kanalından da yayınlandığı belirtiliyor.

Hahamlar Şurası'nın söz konusu fetvasında “Tevrat, savaş sırasında kadınların ve çocukların öldürülmesini caiz görmektedir, Gazze'de ve Lübnan'da kadınlara ve çocuklara acıyanlar, İsrail'deki kadınlara ve çocuklara vahşi bir gözle bakıyor demektir” ifadesine yer verildi.

Fetvayı hazırlayan komisyon, Lübnan ve Filistin vatandaşlarını düşmanın taraftarı olarak niteleyerek İsrail kabinesinden Tevrat'ın hükmüne göre hareket ederek buralardaki sivillere saldırmasını istedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü