Erdoğan: Talimatı ben verdim

Başbakan Erdoğan İKÖ zirvesine katılmak için gittiği Malezya'ya hareketinden önce önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Büyükanıt'ın atamasında Sezer'le görüşmediğini söyledi.

Erdoğan: Talimatı ben verdim
Erdoğan: Talimatı ben verdim
GİRİŞ 02.08.2006 17:20 GÜNCELLEME 02.08.2006 17:20

GÜDÜLEN HÜKÜMET DEĞİLİZ


Başbakan Tayyip Erdoğan, İslam Konferansı Örgütü'nün Malezya'da yapılacak toplantısına gitmeden bir basın toplantısı düzenledi.


Başbakan Erdoğon, Büyükanıt'ın atanmasıyla ilgili haberlerin hatırlatılmasına karşılık olarak 'Bunlar asparagas haberlerdir. Biz güdülen bir hükümet değiliz. Genelkurmay Başkanı'nın atamasında Cumhurbaşkanı'ndan telkin gelmedi. Biz belirledik ve Köşk'e bildirdik' dedi.


Erdoğan Büyükanıt'ın atanmasının ne YAŞ ve Cumhurbaşkanı Sezer'le alakası olmadığını bu konuda inisiyatifin Bakanlar Kurulu'nda olduğunu söyledi.


Erdoğan Ordu'daki olaylı fındık mitinginin ardından görevden alınan Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler'in görevden alınmasıyla ilgili yayınlara da sert tepki gösterdi. 'Ben medyayı anlamakta zorlanıyorum' diyen Erdoğan şöyle konuştu:


YOLUN AÇILMASI TALİMATINI BEN VERDİM


'Bir vali emniyet müdürüne talimat verecek, emniyet müdürü de buna rest çekecek. Ve emniyet müdürü orada görevine devam edecek. Olur mu böyle şey. Yolun açılması talimatını veren bizzat benim. Aradım. trafik açılacak dedim. 9 saat vatandaşı orada mahkum etmeye kimin hakkı var. vali bey talimat verdiyse müdür yapacak. biber gazı sıkılacaksa o zaman sıkılacak. 'Gücün yetiyorsa gel yap' demekle olur mu? Halkın güvenliğini sağlamakla mükellefim. Gösterilerde iki kişi hayatını kaybetti. Olaya zamanında müdahale edilmedi. Yapılması gereken yapıldı ve emniyet müdür vekili görevden alındı.'


Toplantının ardından Başbakan Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 17.35'te Malezya'ya hareket etti. Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve öteki ilgililer uğurladı. Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de Malezya'ya gitti. Başbakan Erdoğan, hareketinden önce Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir süre başbaşa görüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı