Adana da alev alev yanıyor

Adana'nın Yüreğir ilçesi Eyciuşağı köyü yakınlarında başlayan orman yangını karadan ve havadan müdahele edilmesine rağmen söndürülemiyor. Yangında bir keçi sürüsü de telef oldu.

Adana da alev alev yanıyor
Adana da alev alev yanıyor
GİRİŞ 21.08.2006 14:32 GÜNCELLEME 21.08.2006 14:32

Adana'nın Yüreğir ilçesi Eyciuşağı köyü yakınlarında başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor. İlk belirlemelere göre yangında 50 hektarlık alan yanarken yangın içinde kalan bir keçi sürüsünün de telef olduğu belirtildi.


Saat 11.30 sularında Eyciuşağı köyü yakınlarında çıkan ve ilk olarak güneye doğru ilerleyen yangın bu noktada kontrol altına alındıktan sonra rüzgarın da etkisiyle doğuya doğru ilerlemeye başladı.

Yangına ilk müdahaleyi Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan ve havadan yaptı. Yangının büyümesi üzerine Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü'nden yangın söndürme helikopteri istendi.

Yangına halen Adana ve Kahramanmaraş'tan gelen 2 helikopter ile 24 arazöz müdahale ediyor. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden de araç ve personel takviyesi istendi. Yangına orman teşkilatının yanı sıra Kozan, İmamoğlu, Adana'dan gelen itfaiye ekipleri de müdahale ediyor.

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, ilk belirlemelere göre 50 hektarlık alanın yandığını söyledi.

Mersin ve Kahramanmaraş'tan helikopter ve ekip takviyesi istediklerini kaydeden Yılmaz, 'Turunçlu, Hocalı, Eyciuşağı, Kepektepe köylerine sıçrama ihtimali var.'dedi. Sözkonusu köyler boşaltılmazken ormanlık alanda çadırlarında yaşayan göçerler aileler çadırlarını sökerek eşyalarını daha güvenli bir bölgeye taşıdı. Hocalı Köyü Muhtarı Hasan yavaş verdiği bilgiye göre yangın sırasında göçerlere ait keçi sürüsünün bir kısmı telef oldu. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.


Yangın mangal kömüründen çıkmış olabilir


Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Hocallı, Turuçlu, Eyiceuşağı, Kepeztepe köyleri civarında meydana gelen kızılçam orman yangını henüz kontrol altına alınamadı.


Havadan 2 helikopterle ve çevre illerden gelen itfaye ekiplerinin desteğiyle sürdürülen söndürme çalışmaları rüzgarın sürekli yön değiştirmesi ile güçleşiyor.

Arazinin engebelli olması nedeniyle zor koşullarda devam eden çalışmalara rağmen yagın gittikçe yayılıyor. Orman Böle Müdürü Seyfettin Yılmaz'ın kontrolünde yapılan söndürme çalışmalarda yangının köylere sıçramamısı için tedbirler artırıldı.

Kocapınarı mevkinde başlayan yangının kebap kömürü yapmak için ormanda ateş yakan kişilerin yangına neden olduğu sanılıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri şehirte satmak üzere üretilen kebap kömürü için ormanda köylülerin odun topladığını belirterek, 'Odunu bir kuyunun içine konulup yakılıyor. Üzeri toprakla örtülüyor. Odununun oksijensiz bir şekilde sağlanıyor. Bu şekilde oluşan mangal kömürünü yapan kişiler yangına sebep oluyor.' dedi.

Söndürme çalışmalarına köylülerde yardım ediyor.



YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi