Erzincan'da etobur 2 örümcek bulundu

Kırım Kongo hastalığı taşıyan kene, canavar balık piranha, et yiyen örümcek derken Türkiye'de daha önce bulunmayan hayvanların varlığı artıyor. Bugün de Dadaşlar diyarında iki et yiyen örümcek bulundu.

Erzincan'da etobur 2 örümcek bulundu
Erzincan'da etobur 2 örümcek bulundu
GİRİŞ 06.09.2006 12:18 GÜNCELLEME 06.09.2006 12:18

Et koparan olarak bilinen solifugae cinsi örümcek Erzincan Merkez'e bağlı Demirkent beldesi ve Erzincan canlı hayvan pazarı civarında görüldü.


Çocuklarını Demirkent beldesinde bulunan halı sahaya top oynamaları için götüren Kıbrıs gazisi Muhlis Baş (52) yolda hızlı hareket eden, kendisine doğru gelen örümceği öldürerek incelenmek üzere tarım il müdürlüğüne götürdü. Aynı örümceğin bir benzeri de Erzincan canlı hayvan pazarı alanı civarında bulunarak yine incelenmek üzere tarım il müdürlüğüne götürüldü.

Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, hemen her gün vatandaşların yakaladıkları örümcekleri kendilerine getirdiklerini belirtti. Örümceklerin birçok çeşidi bulunduğunun altını çizen Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, örümceklerin tam olarak zararlı olup olmadığı konusunda üniversitedeki öğretim üyelerinden sağlıklı bilgi alınabileceğini vurguladı.

Öte yandan gündüzleri saklanıp dışarı çıkan ve et koparan olarak bilinen solifugae cinsi olduğu belirtilen örümceğin daha önce de başka illerde görünmesi üzerine yapılan incelemelerde insanları zehirleme özelliğinin olmadığı ifade edildi. Şeffaf kutu içerisine konulan her iki örümcek önce kutuya konulan sinekleri yedi daha sonra ise örümceklerden biri öldü. Ölen örümcek diğer örümcek tarafından parçalandı.


(Cihan)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi