Atatürk'e hakaret kariyerinden etti

İsveç'teki Liberal Halk Partisi üyesi Sakine Madon, Türklere, Atatürk'e ve müslümanlara hakaret ettiği yazısına gelen yoğun tepkilerin ardından partisinden oldu.

Atatürk'e hakaret kariyerinden etti
Atatürk'e hakaret kariyerinden etti
GİRİŞ 08.09.2006 15:30 GÜNCELLEME 08.09.2006 15:30

Rakibi Sosyal Demokrat Partisi'nin bilgisayarlarına girerek seçim stratejisini çalması nedeniyle zor günler yaşayan Halk Partisi, Madon olayı ile ikinci şoku yaşıyor.


Eski yazılarında da Türklere, Türkiye'ye ağır hakaretleri olan Madon (26), 'Pippi förolämpar kanske Atatürk' (Pippi belki de Atatürk'e hakaret ediyor) başlıklı son yazısında işi ileriye götürünce, Türk derneklerinin ve Federasyonunun büyük tepkisiyle karşılaştı. Zaten zor dönemler geçiren Halk Parti de Madon'u gözden çıkararak onunla yollarını ayırdığını duyurdu.

Türkiye'den gelmiş olmakla birlikte kendisini 'Kürdistan bölgesinden gelmiş' olarak tanımlayan Kürt kökenli Sakine Madon'n gerçek soyismi Bahçeci. Soyisminin Türk soyismi olduğu için değiştirdiğini söyleyen Madon'un; bundan önceki yazılarında da İslam'a, Müslümanlara, Müslüman kadına, Hıristiyanlığa ve Hıristiyanlara, İsveç Kralı'na ağır eleştiriler içeren yazıları bulunuyor.


Son olayla ilgili olarak Stockholm City Gazetesi, Yayın Yönetmeni'nin imzasıyla Türklerden ve Türkiye'den özür dileyen bir açıklama yaptı ve Madon'u işten çıkardığını duyurdu. Madon, bu açıklamaya da büyük tepki gösterdi.


HAKARET YAZISINDA NELER VARDI


Madon'un İsveç'in ünlü çocuk kitabı kahramanı Pippi'nin Kürtçe çevrileri İstanbul gümrüğünde incelemeye tabi tutulmasını eleştirmek için kaleme aldığı '30 Ağustos' tarihli yazısında ağır ifadeler vardı. Madon'un yazının ele alınış tarihinin Zafer Bayramı'na denk gelmesi de tepkilerin daha da artmasına yol açtı. Madon yazısında, '60 yıl önce ölmüş bir devlet başkanı, tabii ki Pippi'nin benekli atından ve üzeri giyinmiş maymunlardan ve saçı taranmamış bir çocuktan alınırdı… Tabii ki bir hakaret olayı daha. 1920 yılında Türkiye'yi kuran deli bir general olan Atatürk, Hıristiyanlara karşı soykırım uygulamada Hitler'e ilham kaynağı oldu. Sanırım Atatürk yaşasaydı 'Mein Kampfs"ın (Hitler'in Kavgam isimli kitabı) Türk gençleri arasında popüler olmasından çok mutlu olurdu.' ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?