Polise okul zimmeti

İzmir Emniyet'i okul önlerindeki sorunları gidermeye kararlmı. Okul ve çevrelerinde artan olaylar nedeniyle, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, önleyici tedbir, sorunların tespiti ve çözümü amacıyla "okul timleri" oluşturuldu...

Polise okul zimmeti
Polise okul zimmeti
GİRİŞ 16.09.2006 13:37 GÜNCELLEME 16.09.2006 13:37

Okul ve çevrelerinde artan olaylar nedeniyle, -İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, önleyici tedbir, sorunların tespiti ve çözümü amacıyla "okul timleri" oluşturuldu. İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Kuru, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde planlanan önlemlerle ilgili, merkez ilçe emniyet müdürlükleri ile asayiş, narkotik, terör ve trafik şubelerinden personelin katıldığı bir toplantı düzenledi. Kurul, okullardaki şiddet ve okul çevresinde yaşanan sorunların kamuoyunda daha hassas değerlendirildiğini, ailelerin çocuklarını okula gönderirken olumsuz düşüncelere kapıldığını belirtti.


Naci Kuru, yaptıkları çalışmaların ardından, yeni bir sistem geliştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Okulla ilgili tedbirleri genel ve özel olarak ikiye ayırdık. Asayiş olaylarına ilişkin kayıtları inceleyerek yapılan değerlendirme sonrası, tespit edilen 240 okulun, çevresinde, giriş ve çıkış saatlerinde önlem alınmasını kararlaştırdık. Bu bölgelerde 201 motorize ekip ve 52 yaya devriye görevlendirdik. Özel tedbirler kapsamında, Çocuk Şube Müdürlüğü ve ilçelerin çocuk büroları ekiplerini genişleterek, "okul timleri" oluşturduk. Her timi, 8-10 okuldan sorumlu tuttuk. Bir nevi okul zimmeti üstlenecek bu timler, okul idarecileri, okul aile birlikleri, öğrenciler ve velilerle, hemen her gün iletişim içerisinde olacak, güvenliği tehdit edebilecek unsurları yerinde, doğru ve çabuk tespit ederek, hızlı ve etkin çözüm üretecek. "


Çocuk Şube Müdürü Sıtkı Akgül de okul timlerinin özel eğitime tabi
tutulduğunu, özellikle çocuklarla iletişim konusunda akademisyenlerce eğitildiklerini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil