Danimarka, vatandaşlarını uyardı

Danimarka’da bir partinin gençlik kollarının Hz. Muhammed A.S. ile ilgili hakaret içeren video hazırlamasından sonra, Danimarka, yurt dışındaki vatandaşlarını tepkilere karşı uyardı.

Danimarka,  vatandaşlarını uyardı
Danimarka, vatandaşlarını uyardı
GİRİŞ 09.10.2006 18:35 GÜNCELLEME 09.10.2006 18:35

Danimarka’da bir partinin gençlik kollarının Hz. Muhammed ile ilgili hakaret içeren video hazırlamasından sonra, Danimarka, yurt dışındaki vatandaşlarını olumsuz tepkilere karşı uyardı.

Danimarka Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 'Danimarkalılar olağanüstü ihtiyatlı olmalılar, çünkü video olumsuz tepkilere yol açabilir' ifadesi yer aldı.
Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, videonun bazı bölümlerinin ülkenin TV2 kanalında birkaç gün önce yayımlanmasını kınamıştı.

İRAN
İran’ın da Tahran’daki Danimarka büyükelçisini bakanlığa çağırdığı ve olayı şiddetle kınadığını büyükelçiye ilettiği bildirildi.

İsna ajansındaki haberde, Dışişleri Bakanlığının bir yazılı açıklama yaptığı ve açıklamada, 'İran, Peygamber ve İslam’a, 1,5 milyardan fazla Müslümanın kutsal değerlerine yönelik hakaretlerin tekrarlanmasını şiddetle kınar ve üzüntülerini ifade eder' denildiği belirtildi.

Habere göre Bakanlık açıklamasında, İslam dünyasının Danimarka hükümetinden dünyadaki bütün Müslümanların duygularını inciten hakaretlerin tekrarlanmasını önlemesini beklediği de ifade edildi.
Bir Danimarka gazetesinde geçen yıl ekim ayında yayımlanan karikatürler de İslam dünyasının tepkisini çekmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
KDV hilesiyle büyük soygun