Ahmet Ünlü sessizliğini bozdu

Hürriyet Gazetesi’nin “Cübbesiz Ahmet Hoca” başlığı ile Malta'daki tatil görüntülerini gündeme getirdiği Ahmet Mahmut Ünlü, kendisiyle ilgili haberlerin nedenini açıkladı.

Ahmet  Ünlü sessizliğini bozdu
Ahmet Ünlü sessizliğini bozdu
GİRİŞ 11.10.2006 12:17 GÜNCELLEME 11.10.2006 12:17

ALİ ADAKOĞLU-NAZİF KARAMAN'ın haberi


Hürriyet Gazetesi’nin “Cübbesiz Ahmet Hoca” başlığı ile tatil görüntülerini gündeme getirdiği Ahmet Mahmut Ünlü; “Hedef ben değilim. Ben kimim ki benimle ilgili böylesine haberler yapılıyor. Şu anda Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri gündemde, buna bağlı olarak da 28 Şubat senaryoları üretilmek isteniyor. Bu yüzden bu tür saçma sapan konular gündeme getiriliyor” dedi.

UTANILACAK HİÇBİR ŞEY YAPMADIM

Söz konusu fotoğrafın Malta’da çekildiğini doğrulayan Ahmet Mahmut Ünlü, Malta’ya 2004 yılı Kurban Bayramı’nda gittiklerini belirterek, şunları söyledi; “Ben hayatımın hiçbir döneminde insanların bulunduğu yerde denize ve havuza girmedim. Orada da denize girmedim. Verdiğim fetvanın arkasındayım. Hayatımın hiçbir döneminde “Jet-skiye binmek haramdır” diye bir fetva da vermedim. Bugün de aynısını söylüyorum, “Jet-skiye binmek haram değil. Erkek veya kadınların mahrem yerine bakmak ve insanların bu şekilde bulunduğu havuz veya denize girmek haramdır.” Ben de bu haramı işlemedim” şeklinde konuştu.



ASIL AMAÇ BAŞKA...

“Cübbeli Ahmet Hoca, bu haberin amacı sizce ne?” sorusunu şöyle cevaplıyor:


“Bundan birkaç yıl önce olsa ‘beni yıpratmak istiyorlar’ diyebilirdim. Ancak ben şu an kendi kabuğuna çekilmiş, kalabalıklara vaaz eden birisi değilim. Kendi halinde yaşayan bir insan haline geldim. Bu yüzden hedef ben değilim. Her ne kadar Ertuğrul Özkök ‘yeni bir 28 Şubat oluşturma çabası değil’ dese de bu haber ikinci 28 Şubat çıkarmak için ortaya atılmış bir olay. Ama kimse buna heveslenmesin, benim üzerimden Müslümanlara zarar veremezler.”

ÇIPLAKLARIN ARASINDA BULUNMADIM

“O görüntülerde hem dünyalık hem de ahiret açısından hiçbir sakınca yok” diyen Ahmet Mahmut Ünlü, “Biz Mehmet Sağlamer’le beraber tatile gitmiştik. Orada Allah’ın emirlerine muhalif hiçbir şey yapmadım. Alnım açık. Ailece tatile gitmiştik. Masrafları da Mehmet Sağlamer karşılamıştı. Üç gün kaldık ve plajda kesinlikle denize girmedim. Çıplakların arasında bulunmadım. Bulunmam da mümkün değil” dedi.

EVİMDE TELEVİZYON VAR, MOBİLYALARI ATIN DEMEDİM

“Sohbetlerimde yüzmenin sünnet olduğunu her zaman söyledim” diyen Ahmet Mahmut Ünlü, “Yüzmek sünnettir. Ancak haramın olmadığı yerde denize girilebilir. Bir diğer konu da ben ‘evden mobilyalarınızı atın’ şeklinde bir fetva vermedim. ‘Televizyon seyretmek haramdır’ diye bir şey diyemem. İzlediğin programa göre değişir. Kimse de benim yüzümden evinden televizyon ve mobilyasını çıkarmış değil, bu tamamen yalan ve uydurma. Benim evimde zaten hem mobilya hem de televizyon var” şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi