'İstanbul'da arsa mı kaldı' demeyin

Kurumsal ve bireysel kullanıcıların bu ihtiyacına çözüm olabilecek Türkiye'nin ilk “Paket Web Sitesi” sistemi Wikado Webbox, isteyeni hızlı bir şekilde site sahibi yapıyor...

'İstanbul'da arsa mı kaldı' demeyin
'İstanbul'da arsa mı kaldı' demeyin
GİRİŞ 19.10.2006 13:44 GÜNCELLEME 19.10.2006 13:44

Banu alkanın bir reklamda 'İstanbul'da arsa mı kaldı da site yapayım ayol!' diyerek özetlediği internetten bihaber yaşam tarzı Türkiye'de artık geride kaldı. Yeni ürünler artık herkesi web sitesi yapıyor.... Hürriyet İnternet'in haberini yaptığı Wikado Webbox bunlardan biri:

Kurumsal ve bireysel kullanıcıların bu ihtiyacına çözüm olabilecek Türkiye'nin ilk “Paket Web Sitesi” sistemi Wikado Webbox, kullanıcılarını hızlı bir şekilde Web sitesi sahibi yapıyor. Wikado Webbox, şirketlerin ve bireysel kullanıcıların kendi Web sitelerini kendilerinin yapabilmesine ve istediklerinde güncelleyebilmelerine olanak sağlıyor.

İnternet'in hızına yetişmek, etkin ve verimli bir biçimde kullanmak isteyen firmalar, artık herhangi bir kişi veya kuruluşa bağlı kalmak, yüksek ücretler ödemek ve bir değişiklik için günlerce beklemek yerine; kendi kontrollerinde olan ve üzerinde istedikleri an değişiklik yapabilecekleri, güncellenebilir Web sitelerini tercih ediyor.

Bireysel kullanıcılar ise amatör müzik çalışmalarını insanlarla paylaşmak, portfolyolarını yayınlamak, öğrencileri için ders notlarını online ortama aktarmak, bebekleri için bir Web günlüğü oluşturmak, seyahatlerini fotoğrafları ile birlikte arkadaşlarına anlatmak, bir e-dergi oluşturarak faaliyetlerini geniş alanlara taşımak veya yalnızca kendilerini ifade ederek iletişimi kolaylaştırmak için bir Web sitesi kurmak istiyor; fakat teknik bilgi yetersizliği ve kullanım zorluğundan dolayı bu fikirlerini askıya alıyor ya da hazır blog sitelerinde ulaşılması zor bir sayfa sahibi oluyorlar.

Wikado, herkesin kullanabileceği kadar kolay kullanımıyla dikkat çekiyor. Kutu içinden çıkan aktivasyon kodu sayesinde sistem aktive edildikten yaklaşık beş dakika sonra site yayına çıkıyor. Üstelik bu tür sistemlerin en büyük çıkmazı olan belirli tasarımları kullanma zorunluluğunu ortadan kaldıran DDS (Dynamic Design Management) teknolojisi sayesinde şirketler kendi kurumsal kimliklerini Web sitelerine tam bir serbestlikle yansıtabiliyorlar. 10 dile kadar yabancı dil desteği, dinamik formlar, e-bülten, akan haberler kutusu, site içi arama, çok katmanlı menü yapısı ve benzeri birçok gelişmiş özelliğe sahip olan sistem ayrıca çok detaylı ziyaret raporları verebiliyor.

Wikado tarafından geliştirilmiş olan DSES (Dynamic Search Engine Submission) ve DSEO (Dynamic Search Engine Optimization) teknolojileri sayesinde site içeriği oluşturulduğu anda herhangi bir kullanıcı müdahalesi gerektirmeksizin arama motorlarına otomatik olarak kaydediliyor. Sistem, sürekli izleme yaparak içerikte bir değişiklik meydana geldiğinde arama motorlarındaki kayıtları güncellediği gibi, site haritası, RSS, XML, destekleri ve arama motorlarının indeksleri için özel olarak optimize edilmiş sayfaları sayesinde, Web sitesinin arama motorlarının ön sayfalarında yer almasına olanak sağlıyor. Bu özelliği sayesinde Wikado Webbox platformunda çalışan web siteleri arama motorlarında normal web sitelerine kıyasla çok daha başarılı bir performans sergiliyor.

Wikado Webbox'ı yıllık ve aylık olmak üzere iki farklı paket halinde satışa sunuluyor. Yıllık KDV dahil 269 YTL olarak satılan paket haricinde, 29,90 YTL'lik aylık başlangıç paketi satın alınarak devam eden her ay 19,90 YTL ödemeyle kullanım özgürlüğü tanıyan bir versiyon da mevcut. Kutudan Wikado CD'si, Kullanma Kılavuzu, sözleşme ve aktivasyon kodu çıkıyor. Domain, 250 MB Web alanı, 5 adet e-posta hesabı, haftalık yedekleme ve “firewall” güvenlik hizmetleri de paketle birlikte ücretsiz geliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...