Seri katillerin kimlikleri belirlendi

Bursa'da ve İzmit'te 2 tezgahtar ile Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonundaki görevliyi öldüren 3 kişinin kimlikleri belirlendi.

Seri katillerin kimlikleri belirlendi
Seri katillerin kimlikleri belirlendi
GİRİŞ 22.10.2006 14:26 GÜNCELLEME 22.10.2006 14:26

Bursa'da kestane şekeri ve İzmit'te pişmaniye satılan 2 mağazada görevli 2 tezgahtarı geçen cuma gecesi, Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun marketindeki görevliyi de cumartesi günü sabaha karşı tüfekle öldüren 3 zanlının yakalanması an meselesi.


Kimlikleri belirlenen seri katillerin üçünün de çeşitli suçlardan sabıkalı ve ‘psikopat yapıda' oldukları bildirildi. Polis ve jandarma, 3 zanlının yakalanması için özel ve sivil timler oluşturdu.

İlk olay, merkez Osmangazi İlçesi Ovaakça Beldesi Eğitim Mahallesi'nde Bursa- Yalova yolu üzerindeki Bahtenur Öztürk'e ait ‘Kardelen Kestane Şekeri' satış mağazasında meydana geldi. Mağazada tezgahtar olarak çalışan üniversite öğrencisi Aytaç Demir, geçen cuma gecesi saat 23.30 sıralarında av tüfeğiyle gözünün üzerinden vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Sabaha karşı saat 05.00 sıralarında da İzmit'te, Subay Orduevi yakınında, D- 100 Karayolu üzerindeki ‘Can Pişmaniye' firmasına ait dükkanda gececi tezgahtar olarak çalışan ve yoldan geçen araç sürücülerine yönelik satış yapan 21 yaşındaki Fatih Kılıç'ın da aynı yöntemle yine tüfekle gözüne ateş edilerek öldürülmüş halde bulundu.

3'ÜNCÜ CİNAYET AYNI YÖNTEMLE HENDEK'TE

Her iki cinayet arasında büyük benzerlik bulunması üzerine hareke geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Bursa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulundu. Güvenlik kuvvetleri, elde edilen bilgiler ışığında her iki cinayeti de aynı kişilerin işlemiş olduğu kanaatine vardı.

Araştırmalar sürerken, bu kez dün saat 13.00 sıralarında Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun marketinde görevli 34 yaşındaki Mehmet Çakır, yine av tüfeğiyle başından vurularak öldürüldü. Grögü tanıklarının ifadelerininin alınmasının ardından bu cinayeti de daha önce Bursa ve İzmit'teki cinayetlerin faillerinin işlediği anlaşıldı.

OTOMOBİLİ KİRALAMIŞLAR

Polis yetkililerinin bazı görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda yaptığı tespitlerde, 3 kişi oldukları belirlenen seri katillerin olay yerlerine kapısı üzerinde ‘Dalgana Bak' yazan 54 HP 185 plakalı beyaz renkli, Şahin marka otomobille geldiklerini belirledi. Otomobili Adapazarı'ndaki bir kişiden kiralayan katil zanlılarının kimlikleri de polis tarafından belirlendi. 3 katil zanlısının yakalanması için polis ve jandarmaca özel ve sivil timler kuruldu. Tüm ayrıntıları değerlendiren ekiplerin, zanlıları yakalamasının an meselesi olduğu bildirildi. Polisin kimliklerini açıklamadığı 3 zanlının da çeşitli suçlardan sabıkalı ve ‘psikopat yapıda' oldukları bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı