Cevat Babuna fotoğrafla cevap verdi

Adnan Hoca aleyhine tanıklık ettiği için, oğlunun 'ahlak dışı fotoğrafı var' dediği babası Cevat Babuna, 'O fotoğraf 1994'te bir kıyafet balosunda çekildi'ni söyledi ve fotoğrafla bunu kanıtladı.

Cevat Babuna fotoğrafla cevap verdi
Cevat Babuna fotoğrafla cevap verdi
GİRİŞ 02.11.2006 10:42 GÜNCELLEME 02.11.2006 10:42

oBinlerce insanın hayatını kurtarmak için kan verdiği ve babası Prof. Dr. Cevat Babuna'nın iyileştirebilmek için servetini harcadığı beyin cerrahı oğlu Oktar Babuna babasını ve annesini üniversite arkadaşlarıyla birlikte gittiği kıyafet balosunda çekilmiş fotoğrafla vurdu.

'Baba parası yiyor'


Beyin cerrahı Oktar Babuna, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davada annesi ve babasının Adnan Oktar aleyhinde tanıklık yaparak, ailesinin televizyon ve gazetelerdeki açıklamalarıyla yargıyı etki altına almak istedikleri için mahkemeye bu fotoğrafları gönderdiğini açıkladı. Oğlunun bu davranışına hiç şaşırmadığını belirten 81 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Babuna ise 'Sosyal kansere yakalanmış. Beyni tamamen gitmiş. O adam ne derse onu yapıyor. Annesi aleyhinde tanıklık edince bu tür iftiralara başladılar' dedi. Caddebostan'da oturan Cevat Babuna, oğlunun da kendisine ait, bir alt kattaki dairede oturduğunu belirterek, 'Biz 9. katta, oğlum ise bana ait olan aynı apartmanın 8. katında oturuyor. Hâlâ tüm masraflarını ben karşılıyorum. 1.5 ay önce check-up yaptırdık, bin 500 YTL tuttu. Onu değil evden çıkartmak, aleyhinde bile tek kelime konuşmak istemem. Oğlum hâlâ baba parası yiyor. Ama ne derse, ne yaparsa yapsın, o benim oğlum. Bir evladın ne demek olduğunu, en iyi anne baba olanlar bilir' diye konuştu.

'Hatıra fotoğrafı'


Fotoğraftaki kendisini öpen kişilerin sınıf arkadaşlarının çocukları olduğunu belirten Cevat Babuna, 'Çocukların birisinin babası Amerika'da bir Türk profesör annesi ise Dr. Şahver Hanım. Benim arkadaşım ve o baloya oğluyla birlikte gelmişti. Diğerinin ismi ise Cengiz. Yine sınıf arkadaşım Dr. Mutlu Hanım'ın oğlu. Dedesi aynı zamanda eski bir general' dedi. Foğrafların çekildiği gün arkadaşlarına seminer verdiğini söyleyen Prof. Dr. Babuna, 'Daha sonra da eğlenmek için kıyafet balosu düzenlendi. İki çocuk gelip 'Cevat amca bir hatıra fotoğraf çektirelim' dediler. Ben de çektirdim. Bunda ne var' dedi. Şantajın Adnan Hocacıların klasik bir formülü olduğunu belirten Prof. Dr. Babuna, 'Demek ki Oktar, bizim arşivleri karıştırdı. Bunlar, kendilerine karşı bir laf ettiğiniz zaman akla gelmeyecek iftirayı ortaya atıyorlar. Bu fotoğraflar arşivimizden alınmış' diye konuştu.


Babasının fotoğrafı inkâr etmesinin normal olduğunu söyleyen Oktar Babuna ise 'Daha fazlası var ama sonuçta ailem. Ben yerin dibine girdim. ' ifadesini kullandı. Öte yandan Adnan Hocacılar, Prof. Dr. Cevat Babuna'yı 'intihal'le suçladılar. Dün, gazetelere dosya bırakıldı. Dosyada yer alan tablolarda Prof. Dr. Cevat Babuna'nın 2004'te piyasaya çıkan 'Bilimden İmana' adlı kitabının, Harun Yahya takma adıyla kitaplarını hazırlayan Adnan Oktar'dan çalıntılarla oluşturulduğu öne sürüldü.

Fotoğraflar kıyafet balosunda çekilmiş

Mahkemeye delil olarak gönderilen fotoğrafın 12 yıl önce kıyafet balosunda çekildiğini söyleyen Cevat Babuna 'Fotoğraflar Edremit Körfezi Küçükkuyu'da sınıf arkadaşlarımla birlikte düzenlenen seminer sonrası kıyafet balosunda çekildi. O fotoğraf, bizim doktorlar sınıfından oluşuyor. 1950 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduk. Dünyanın dört bir yanına dağılmış olan doktorlar, her sene toplanıp, hem bilimsel seminer yapıyoruz, hem de eğleniyoruz. Ben de yıllardan beri grubun başkanlığını yapıyorum. Bu fotoğraf, 44. yıldönümüzde, 1994 yılında çekildi. İda Tur'da kıyafet balosu yaptık. Tabii ki bu baloya ben de katıldım' dedi.


Bir adanmış olarak Babuna analizi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!