Çömez: Bebeğe tecavüz kesin

AK Parti'li Dr. Turhan Çömez, 17 aylık bebek için Başbakan'a bir rapor sundu. Çömez 'Defalarca tecavüz var. Tecavüz demeyen doktorların diplomaları tartışılmalı' dedi.

Çömez: Bebeğe tecavüz kesin
Çömez: Bebeğe tecavüz kesin
GİRİŞ 07.11.2006 08:55 GÜNCELLEME 07.11.2006 08:55

Hülya KARABAĞLI-Erkan DOĞAN-Fatih ŞENDİL'in haberi


İzmir Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan ikinci raporda da bebeğe fiili livata olduğu kesinleşti.

AK Parti'nin doktor vekili Turhan Çömez, Adli Tıp'ın ilk raporunda'tecavüz kesin değil' dediği, 17 aylık bebeğe defalarca tecavüz edildiğini söyledi. Çömez, doktorlar için de 'Cinsel istismar yapılmadığını söyleyecek kimsenin diplomasını tartışmak gerek' dedi.

Turhan Çömez, 17 aylık N.N.B'ye cinsel organla defalarca tecavüz edildiğini açıkladı. Bebeğin tedavi altında tutulduğu İzmir Tepecik Hastanesi'nde inceleme yapan Çömez, makatında ağır kanama nedeniyle hastaneye getirilen bebeği ilk kontrol eden doktorların tecavüz tespitlerini, bebeğe tecavüzü kanıtlayan fotoğrafları ve raporları tek tek ajandasına koydu. Çömez, dün Başbakan Tayyip Erdoğan'a, konuyla ilgili özel raporunu sundu. Çömez, Adli Tıp Kurumu'nun 'tecavüz kesin değil' raporunu SABAH'a değerlendirirken, 'Bebek, makatından ağır kanamayla hastaneye getirilmiş. Bu nedenle, hemen sperm testi yapılamamış. Hayati tehlikesi olduğu için önce kanamayı durdurmaya çalışmışlar. Tehlikeyi atlattıktan sonra yani tam 10 saat sonra sperm testi yapılmış. Bu nedenle, Adli Tıp, elindeki bulgulara göre değerlendirme yapmıştır. Sperm testi daha kısa sürede yapılmış olabilseydi, rapor farklı çıkardı' dedi. Çömez, bebekle ilgili durumu bir hekim olarak didik didik ettiğini ve tüm bulguları gözden geçirdiğini belirterek şöyle dedi: 'Neden cinsel organla tecavüz diyorum? Çünkü, bebeği ilk muayene eden doktorlarla konuştum. Bebeğin muayenedeki ilk fotoğraflarını ve ilk bulguları inceledim. Makat ve vajina fotoğraflarını inceledim. Muayene eden hekimlere ve benim tespitlerime göre de defalarca tecavüz edilmiş.'

DEFALARCA TECAVÜZ VAR


Bebeğe, şiddet uygulandığını gösteren fotoğraf karelerine dikkat çeken Çömez, şu tespitleri aktardı: 'Defalarca tecavüz edildiğini teyit eden bedendeki morluklardır. Morlukların seyirleri eski mi yeni mi olduğunu gösterir. Ayrıca kafasının iki tarafında da travma var. Bu bebeğe, kodeinli (uyuşturan) ilaçlar verildiğini ve dövüldüğünü gösteriyor.'


Başbakana sunulan özel rapor şöyle:

* TECAVÜZ DEMEYENLER: Muayene bulgularını tartışmaya açmak son derece yanlış. Küçük yavrumuza hunharca tecavüz edildiği ortada. Adli tıp raporlarının hâlâ tartışılıyor olmasını çok anlamsız buluyorum. Bu yavrumuza cinsel istismar yapılmadığını söyleyecek kimsenin diplomasını tartışmak gerek. Ağır bedensel ve psikolojik tahribat yaşadığı da çok açık.

Aşırı kan kaybı nedeniyle acil kan transfüzyonuna başlanmış ve bazı sorunlar nedeni ile de sperm analizleri hastaneye gelişinden 10 saat sonra yapılabilmiş. Aşırı kanamalı bir istismar vakasında, on saat sonra yapılacak sperm tetkikinin bir sonuç vermeyeceğini konunun uzmanları gayet iyi bilirler. Şiddetli bedensel travmanın izleri ağır tahribat yapmış.

* UYUŞTURUCU ŞURUP: Yavrumuza istismar esansında yoğun kodeinli (uyuşturan) şuruplar içirilmiş. Uyuması için kullanılmış olmalı. Kafa travmasına bağlı olarak sara nöbetleri de geçirmeye başlamış.

Adli Tıp da 'tecavüz' dedi

İZMİR'DE, 1.5 yaşındaki N.N.B'ye fiili livatada bulunulduğu iddiasıyla ilgili olarak, İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığının hazırladığı ikinci raporda, halen hastanede tedavi altında tutulan N.N.B'ye fiili livatada bulunulduğunun kesinleştiği bildirildi. İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığının hazırladığı ilk raporda, N.N.B'nin makatından ve cinsel organından alınan parça örneklerine yapılan tahlilde, başkasına ait herhangi bir DNA izine rastlanmadığının belirtilmesi üzerine, bir doktor heyetinin hastaneye giderek N.N.B'yi fiziki kontrolden geçirdiği öğrenildi. Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden İzmir Adli Tıp Kurumunda görevli doktor heyetinin, fiziki kontrolden geçirdikleri N.N.B'nin makatında "fiili livata sonucu zedelenme olduğunu" belirledikleri ve bu tespit doğrultusunda ikinci raporu hazırladıkları bildirildi. Bu arada, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığınca ikinci kez tutuklanarak Buca Cezaevine konulan N.N.B'nin annesi F.B'nin, "herhangi bir linç girişimi olasılığına karşı" kadınlar koğuşunda ayrı bir odaya alındığı öğrenildi.

100 aile evlat edinmek için sıraya girdi

İzmir'de uğradığı şiddet ve tecavüz nedeniyle herkesi ağlatan 17 aylık N.N.B.'yi evlatlık edinmek ve koruyucu ailesi olmak isteyen Türkiye'nin bir çok ilinden 100'e yakın aile, bilgi almak için İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nü aradı. Müdürlüğün telefonlarını kilitleyen aileler, annesine geri verilmemesine karşı çıktıkları bebeği evlat edinmek ya da koruyucu ailesi olmak istediklerini bildirdiler. Müdürlük yetkilileri de bebeğin devletin koruması altında olduğunu ve velayetinin kime verileceğine mahkemenin karar vereceğini söyleyerek, evlatlık veya koruyucu aile başvurularının mahkemenin kararından sonra alınacağını belirttiler.

KONUŞUP GÜLMEYE BAŞLADI


Diğer yandan küçük kızın velayetinin ailesinden alınması çalışmaları da sürüyor. Öte yandan taburcu edildiği gün havale geçirince 2 Kasım'da yeniden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve halen tedavi altında bulunan N. N. B'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün görevlendirdiği bir bakıcıyla kalan küçük kız, konuşuyor, gülüyor ve oyuncak bebeğiyle oynuyor. Doktorlar, bebeğin kafa derisinde aldığı darbelere bağlı olarak ödemler bulunduğunu ancak beyin dokusunda ve kan dolaşımında bir hasar söz konusu olmadığını belirterek, nöbetleri niçin geçirdiğinin belli olmadığını söylediler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama