Papazlar vatandaşları nasıl fişledi?

Jandarma, 'Çocuklar üzerinde misyonerlik faaliyeti' ihbarı üzerine Silivri ve Taksim'de bir evle bir ofise baskın yaptı. Misyoner baskınında, 2 kişi gözaltına alındı, fişleme listeleri çıktı.

Papazlar vatandaşları nasıl fişledi?
Papazlar vatandaşları nasıl fişledi?
GİRİŞ 20.11.2006 12:17 GÜNCELLEME 20.11.2006 12:17

Erdal ŞİMŞEK'in haberi


Jandarma ekipleri 'Çocuklarımız üzerinde misyonerlik faaliyeti yürütülüyor' ihbarı üzerine İstanbul Silivri ve Taksim'de bir evle bir ofise baskın yaptı. Bilgisayar dosyalarının şifreleri kırılınca misyonerlerin görüşme yaptıkları kişileri fişlediği ortaya çıktı. Fişlenenlerin sayısı şimdilik 5 bin 500 civarında.

Silivri ve Taksim'de alt katı kreş üst katı ibadethane şeklindeki bir ofis ile bir eve baskın yapıldı. 59 kişinin ifadesine başvurulurken, 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği 'İstavroz' operasyonu kapsamında, misyonerlik faaliyetinde bulunan H.T. ve T.T. adlı kişiler gözaltına alındı. 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, soruşturma kapsamında şu ana kadar 59 kişinin ifadesi alındı. Jandarma ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda Silivri ve Taksim'de bir ev ile bir ofise baskın düzenledi. Alt katı kreş, üst katı ise ibadethane şeklinde düzenlenen ofise yapılan baskında özel olarak şifrelenmiş bilgisayar dosyaları ve elektronik kayıt cihazlarına ulaşıldı. Şifresi kırılıp açılan ilk dosyalarda misyonerlik faaliyetinde bulunanların şimdiye kadar görüştükleri kişiler hakkında çok ayrıntılı renkli fişleme yapıldığı belirlendi.

CİNSEL İLİŞKİ GÖREVİ


Misyonerlik faaliyetinde bulunanların ulaştıkları kişileri ikna etmek için para, iş, eğitim gibi vaatlerde bulundukları, gençleri etkilemek için de 17-18 yaşındaki kızları cinsel ilişkide bulunmak için görevlendirdikleri tespit edildi. SABAH fişlenen isimlerle görüştü.


Mustafa Coşkun: Beni aradılar. İncil tanıtma derneği mi öyle bir isim söylediler. Hatta Sivaslı olduğumu öğrenince arayan bizim oradan bir köy ismi verdi. 'Hemşeriyiz' dediler.


A.T. ( Kadın, özel bir şirkette çalışıyor): Geçen yıl bir İncil siparişi vermiştim. İncil'i merak ediyordum, bedava da olunca bir sakınca görmedim. Daha sonra beni sürekli aramaya, toplantılarına çağırmaya başladılar. Şikâyetçi Fatih Köse: Temelinde, Müslüman Türk toplumunun kitlesel olarak Hıristiyanlaştırmaya yönelik bir çalışma yapılıyordu.

Ofis diyorlar ama kilise

Jandarmanın Taksim'de yaptığı operasyonla ilginç bilgiler ortaya çıktı. Bir kitapçının içinde yan tarafta, ofis olarak kullanıldığı iddia edilen yer, aslında bir kilise ev. Alt bölümde kreş var. Kreşin içinde, Hıristiyanlığı anlatan kitaplar ve CD'ler görülüyor.

Danıştay: Din özgürlüğüdür

Danıştay, Haziran 2005'teki bir kararla, RTÜK'ün 'Hıristiyanlık propagandası yaptığı gerekçesiyle' bir radyoyu uyarmasını hukuka uygun bulmamıştı. Danıştay 13. Dairesi, misyoner yayınların 'dini bilgi' olarak algılanması yönünde görüş bildirmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor