Tan: PKK, Kuzey Irak'ta barınmayacak

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın kuzey Irak'ta barınmaması konusunda kararlı olduğunu bildirdi.

Tan: PKK, Kuzey Irak'ta barınmayacak
Tan: PKK, Kuzey Irak'ta barınmayacak
GİRİŞ 22.11.2006 15:56 GÜNCELLEME 22.11.2006 15:56

Dışişleri Bakanlığının haftalık basın toplantısında, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile yapılan görüşmelerde terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki varlığının sona erdirilmesi konusunun ele alınmasıyla ilgili bir soru üzerine Tan, bu konudaki çalışmaların uzun süredir devam ettiğini söyledi.

Sözcü Tan, Türkiye'nin ortaya koyduğu iradenin PKK terörizminin Irak'ta önlenmesi ve terör örgütü PKK'nın atılması olduğunu, bu çerçevede Irak ve ABD makamları ile yoğun ve periyodik temasları sürdürdüklerini bildirdi.

Bu temasların süreceğini ve amaçlarının somut bazı sonuçların ortaya çıkması olduğunu söyleyen Tan, şunları kaydetti:

'Biz şu hususta kararlıyız: PKK terör örgütü kuzey Irak'ta barınmayacaktır. Bunu hepiniz göreceksiniz, yakında somut bazı sonuçlar ortaya çıkacaktır.'

Irak makamlarının Türkiye'nin ilettiği terör örgütü mensupları listesine ilişkin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Tan, hukuki boyutu için de teknik seviyede görüşmeler yapıldığını bildirdi.

-KERKÜK REFERANDUMU-

Tan, Kerkük'te düzenlenecek referandumla ilgili soru üzerine de, Türkiye'nin bu konudaki politikasının açık olduğunu ifade etti.

Irak'ta yaşayan Türkmenlerin hak ve hukukunun en iyi şekilde korunmasının Türkiye'nin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirten Tan, 'Kerkük'te yapılacak referandum öncesinde bu kentte yaşayanlar arasında tarihi denge çerçevesinde bir uzlaşının ortaya çıkması ve referanduma bu hususun götürülmesi' şeklindeki anlayışlarını her vesileyle vurguladıklarını kaydetti.

Sözcü Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İnanıyorum ki bu şekilde bir düzenleme yapılırsa, oradaki barış ve huzur kalıcı olacaktır. Aksine bir gelişme oradaki huzursuzluğu körükler ve mevcut istikrarsızlığı iyice karmaşık hale getirir.'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu