İşte ERKE icadının babası /Video

Bir grup emekli generallerin 'Asrın buluşu Erke'ye birçok kişi sahip çıktı. Ancak bugün sır gibi saklanan icadı yıllar önce hayata geçiren bir elektrik mühendisi. İşte hikayesi:

İşte ERKE icadının babası /Video
İşte ERKE icadının babası /Video
GİRİŞ 23.11.2006 13:57 GÜNCELLEME 23.11.2006 13:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Haber7.com -özel-





Emekli generallerden oluşan bir grubun önce medyada merak uyandırarak, ardından da basın toplantısıyla duyuruduğu 'asrın buluşu' enerjisiz 'Kuvvet Dönengeci'nin birçok kişi sahip çıktı. Türk Patent Enstitüsü de resmi bir açıklamayla sözkonusu icada daha önce patent alındığını doğruladı. Konuyla ilgili haberlerde buluşa sahip çıkan mucit sayısı ise şimdilik 3. Bu mucitleri haber7.com da bugünkü haberinde verdi.





İcadın/fikrin asıl sahibini de haber7.com ortaya çıkardı. Erke şirketinin gündeme oturan basın toplantısından günler önce bize ulaşan ve Erke'nin ne olduğunu açıklayan maile, hukuksal bazı nedenlerden dolayı yer veremedik. Mailin sahibi yaklaşık 20 yıldır 'Erke' benzeri bir sistem üzerinde çalışan elektrik mühendisi Davut Işıklardı.





Kısaca enerjisiz ya da hava akımıyla çalışan motor şeklinde özetlenebilecek icat için 1990'lı yılları yurt dışında araştırmalar yapan Davut Işıklar, Alman ve Polonyalı bilim adamları ile birlikte çalıştğını söylüyor. Projesini tamamladıktan sonra Türkiye'nin önde gelen birçok holdingleri ile görüşmeler yaptığını belirten Davut Işıklar, icadından elde edilecek kazancın yüzde 50'sini almakta ısrar ettiği için büyük şirketlerin projeye yanaşmadığını anlattı. Projesinin görüştüğü şirketlerdeki emekli asker olan yöneticiler tarafından (firma ve şahıs isimleri haber7.com'da saklıdır) kopyalanarak Erke şirketine verildiğini ileri süren Davut Işıklar Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğunu açıkladı ancak parasızlık yüzünden süreci tamamlayamadığını söyledi..





2003'te ve sonrasında icadını birçok medya kuruluşu aracılığı ile kamuoyuna da duyuran Davut Işıklar'ın icadından görüntüler:






















Patent için yapılan başvurunun kabul belgesi:







YORUMLAR 1
  • cemal torun 16 yıl önce Şikayet Et
    davut ışıklar. davut beyin bu çalışmasını desteklemek gereklidir böyle kişiler zaten zor yetişiyor hiç olmazsa kendisini yetiştirenlere yardımcı olunmalıdır.davut bey zaten durumu iyi özetlemiş. doğru adamlarla çalışmak konusu önemlidir. işte o doğru adamı bulmak da ancak ve ancak basın yoluyla olacaktır. inşallah o bahsedilen doğru kişiler de bir an önce bulunur da çalışmalarını geliştirir. ben bunu başaracak kapasite görüyorum kendisinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak