DYP'den G. Doğu'da yeni açılımlar

Mehmet Ağar'ın 'ovada siyaset'i öne çıkaran çıkışını güçlendirecek isimler aranıyor. Nedim Bilgiç, seçmeni etkileyecek bir kadro kuracaklarını açıkladı. Olası isimler kimler?

DYP'den G. Doğu'da yeni açılımlar
DYP'den G. Doğu'da yeni açılımlar
GİRİŞ 10.12.2006 11:34 GÜNCELLEME 10.12.2006 11:34

Mehmet Baki'nin haberi

Doğru Yol Partisi, önümüzdeki dönemde Mehmet Ağar'ın 'ovada siyaset' açılımı çerçevesinde yoğun bir trafiğe sahne olacak. Genel Merkez, bu projeye destek veren aydın ve entelektüel isimlerin partiye kazandırılması için harekete geçti. Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, Doğu ve Güneydoğu'daki seçmeni etkileyecek bir kadro kuracaklarını belirtirken, 'Bu bölgeyi DTP'nin vicdanına bırakmayacağız.' dedi. DYP'nin Başkanlık Divanı'ndaki 17 yöneticiden 6'sı Doğu ve Güneydoğu kökenli.

Partinin genel sekreterliğini Prof. Dr. Kamil Turan (Siverek) yaparken, Genel Başkan yardımcılarından Mümtaz Yavuz (Muş) teşkilat işlerinden, M.Nedim Bilgiç (Adıyaman) seçim işlerinden, Tevfik Altınok (Urfa) ekonomiden, M.Salim Ensarioğlu (Dicle) sosyal işlerden, Timur Gürgan (Malatya) kadın ve aileden sorumlu genel başkan yardımcıları.

Ancak, Ağar'ın çıkışının bölgede yankı bulabilmesi için yeni isimlere ihtiyaç duyuluyor. Bu çerçevede bölge halkının tanıdığı isimlerin partiye kazandırılması gündeme alındı. Genel Başkan Yardımcısı Bilgiç, Güneydoğu sorununa ilişkin açılıma katkı sağlayacak herkesi partide görmek istediklerini açıkladı. Bilgiç, 'Genel Başkan'ın demokratik çıkışına destek veren aydın ve entelektüel isimlere kapımız açık. Bu konuda hassas olan bir kadro ile ancak bu açılımı gerçekleştirebiliriz.' şeklinde konuştu.

Doğu ve Güneydoğu için çeşitli projeler hazırlayan DYP, seçmen yelpazesini geniş tutmak istiyor. Bilgiç, izleyecekleri stratejiyi şöyle özetliyor: 'Bölgede kararsızların sayısı çok fazla. AK Parti'yi beğenmeyenler ya da bu partiye alternatif görmeyenler burada toplanıyor. Biz Doğu'yu DEHAP'ın vicdanına bırakamayız. Onun için yeni açılımı yaptık. Vatandaşın kafasındaki soru işaretlerine cevap vereceğiz. Onların isteklerini dikkate alarak yeni bir vizyonla seçmenin karşısına çıkacağız.'

Bilgiç, Mehmet Ağar'ın, 'Bir askerî komutanın söyleyeceği gibi, 'Son terörist ölünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.' lafını siyasetçi söylüyorsa, bunda siyaset diye bir şey yoktur.' şeklindeki sözlerine de destek verdi. Siyasetçinin asker gibi düşünmemesi gerektiğini belirten Bilgiç, şöyle devam etti: 'Siyasetçi ile askerin söylemi farklı olmalı. Siyasetçinin gayesi huzuru sağlamaktır, sivil alanda bu işleri topsuz tüfeksiz halletmenin yollarını aramaktır. Asker, elbette ki son bir kişi kalana kadar terörle mücadele edeceğim diyecektir. Bu iş illa topla tüfekle çözülsün diyen siyasetçiler, askerin yükünü ağırlaştırıyor aslında. Topu askere atıyorlar. Ancak biz bu işin sivil siyaset tarafından çözülmesinden yanayız.'

'ÖCALAN'LA DEĞİL, MAHİR ÇAYAN'LA TOP OYNADIM'

DYP lideri Mehmet Ağar, terörist başı Abdullah Öcalan ile mülkiyede okurken top oynadığına dair iddialara cevap verdi. Dün Çayyolu teşkilat binasının açılışını yapan Ağar, Referans Gazetesi'ne 'Ağar, Öcalan'la maç yaptı' diye açıklama yapan gazeteci Cengiz Çandar'ı yalanladı. DYP Genel Başkanı, THKP-C lideri Mahir Çayan'la birlikte top oynadığını; ancak Öcalan'la oynamadığını ifade etti. Ağar, 'Benim üniversiteden mezuniyetimde o (Öcalan) daha üniversiteye girmemişti. O biraz yanlış olmuş.' dedi.


AĞAR'IN YENİ AÇILIMININ KRONOLOJİSİ

Bizim dönemimizde dağlarda kurşun sesi değil, kuş sesleri duyulacak: 29 Mayıs 2006
Dağda silah tutacaklarına, düz ovada siyaset yapsınlar: 8 Ekim 2006
Yüreğinde evlat acısı olan hiçbir anne arasında ayrım yapmayız: 14 Ekim 2006
Dağa adam devşiren mekanizmaya çomak soktum: 15 Ekim 2006
Terörle mücadelede siyasetin diliyle askerin dili aynı olmaz: 23 Ekim 2006 Kodu mu oturtan paşa cephede olur. Beni kimse kırmasın, sonu iyi olmaz: 23 Ekim 2006
Yozgat ile Musul'un kaderini birleştireceğiz: 12 Kasım 2006
Siyasetçi, asker gibi konuşuyorsa, orada siyaset diye bir şey yoktur: 27 Kasım 2006
Muhalefet ile Genelkurmay'ın ilişkisi resmî tören içindedir: 27 Kasım 2006 Denizli'nin havlusu Musul'da, Kerkük'te satılacak: 2 Aralık 2006

Zaman

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kurum'dan "gayrimenkul sertifikası" açıklaması! 'Projemize vatandaşlarımız güvendi'
Oyuncu Eylül Tumbar paylaştı! Balıkesir'deki depremde amcası hayatını kaybetti