Kilis’te sarılık kuşkusu

Kilis’teki bir ilköğretim okulunda rahatsızlanan 50’ye yakın öğrencinin, sarılık kuşkusuyla hastanede tedavi altına alındıkları bildirildi.

Kilis’te sarılık kuşkusu
Kilis’te sarılık kuşkusu
GİRİŞ 26.12.2006 22:32 GÜNCELLEME 26.12.2006 22:32

Gazi İlköğretim Okulu’nda rahatsızlanan 50’ye yakın öğrenci, aileleri ve öğretmenleri tarafından, Kilis Devlet Hastanesi ve çeşitli özel kliniklere kaldırıldı.

Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların sarılık kuşkusuyla hastaneye getirildiklerini ve birçoğunun, gerekli müdahalenin ardından evlerine gönderildiklerini söyledi.

Konuyla ilgili gerekli incelemenin başlatıldığını, çocuklara yapılan tahlillerin incelendiğini ifade eden Happani, tahlillerin sonuçlanmasının ardından Kilis İl Hıfzısıhha Kurulu’nun toplanacağını ve gerekli açıklamanın yapılacağını bildirdi.

Happani, tahlil sonuçlarının olumsuz çıkması durumunda il genelinde tarama yapılarak gereken önlemlerin alınacağını kaydetti.

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ise konuyu Kilis İl Sağlık Müdürlüğü’ne ilettiklerini ve okulun içme suyundan numune alındığını, laboratuvar sonuçları sonucunda gerekli açıklamanın yapılacağını kaydetti.

Bu arada 1 hafta önce okuldaki öğrencilere aşı yapıldığı öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez bankaları altına hücum etti: Türkiye’den 3 ay sonra dikkat çeken hamle!
Cemil Tugay’dan AK Parti öncesi dikkat çeken Erdoğan hamlesi!