Bush'un Saddam idamı yorumu

ABD Başkanı George W. Bush, Saddam Hüseyin'in idamını Irak demokrasisinde önemli bir dönüm noktası olarak niteledi. Bush yaptığı yazılı açıklamada, 'Saddam Hüseyin'in idamı Irak halkı ve ordumuz açısından zorlu bir yılın sonunda gerçekleşmiştir' dedi.

Bush'un Saddam idamı yorumu
Bush'un Saddam idamı yorumu
GİRİŞ 30.12.2006 07:35 GÜNCELLEME 30.12.2006 07:35

Bununla birlikte adaletin gerçekleşmesinin Irak'ta şiddeti sona erdirmeyeceği uyarısında bulunan Başkan Bush, 'Ancak bu olay, Irak'ın kendi kendini yönetebilen, ispat eden ve savunan bir demokrasi ve terörle mücadelede bir müttefik olma yolunda önemli bir dönüm noktasıdır' diye konuştu.


Fransa ise, devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in idamının ardından, Iraklılara ulusal birlik ve bütünlük çağrısında bulundu.


Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Fransa tüm Iraklılara geleceğe bakmaları ve ulusal birlik ve bütünlük için çalışmaları çağrısında bulunmaktadır. Hedef, Irak'ta tam bağımsızlık ve istikrarın sağlanması olmalıdır' denildi.


İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett ise Saddam Hüseyin'in cezasının gerçekleştiğini ifade ederek, 'Bununla birlikte İngiliz hükümeti Irak'ta veya başka bir ülkede idam cezasını desteklememektedir' dedi.
İdam cezasına karşı tutumlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını belirten Beckett, 'Fakat bağımsız bir ülke olarak kararlarına saygı duyuyoruz' diye konuştu.


Japonya da Saddam'ın idam kararına saygı duyduklarını ve infazın hukuk kuralları çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.
Japon Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bu, Irak'taki yeni hükümetin hukuk kurallarına dayanarak verdiği bir karardır. Buna saygı duyuyoruz' denildi.


Malezya Dışişleri Bakanı Syed Hamid Albar ise idamın Irak'taki şiddet olaylarını arttıracağı uyarısında bulundu. Albar, 'Birçok insan, çoğunlukla da uluslararası toplum idamdan yana değil. İnfazdan şaşkınlık duyduk' dedi.


İlişkili haberler:


Saddam'ın idamı için son hazırlıklar


SADDAM HÜSEYİN İDAM EDİLDİ


Pan-Arabizm'den idam sehpasına


Saddam'ın kardeşi asıldı iddiası


Saddam'ın film şeridi / Foto galeri


Saddam'ı ipe götüren tarihler


37 yıl önce koyduğu kurala göre asıldı


Iraklı Yetkililer: Sadece Saddam asıldı


Saddam'ın cenazesi yurtdışına çıkacak


Saddam'ın idam öncesi son sözleri


Saddam Hüseyin'in idamına tepkiler


Diktatörlerin sonları


İran Saddam'ın idamından memnun


İşte Saddam Hüseyin'in idam anı


İşte idamın ilk görüntüleri / Video


Dünya Saddam'ı konuşuyor


Saddam'ın kızı Ragdad metanetli


Doğumundan idamına Saddam

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi