Yaşar Kemal'e 'gerilla' tepkisi

Yazar Yaşar Kemal’in “Türkiye Barışını Arıyor” toplantısında dile getirdiği “gerillanın adını terörist koyduk” sözlerine sivil toplum kuruluşları ve siyasilerden tepki yağdı:

Yaşar Kemal'e 'gerilla' tepkisi
Yaşar Kemal'e 'gerilla' tepkisi
GİRİŞ 14.01.2007 15:26 GÜNCELLEME 14.01.2007 15:26

Yazar Yaşar Kemal’in “Türkiye Barışını Arıyor” toplantısında dile getirdiği “gerillanın adını terörist koyduk” şeklindeki sözlerine sivil toplum kuruluşları ve siyasilerden tepki geldi.


Yaşar Kemal’in, “gerillanın adını terörist koyduk” sözlerine AKP, CHP ve Anavatan Partisi’nden tepki geldi. AKP’li Fatsa ve CHP’li Nasıroğlu, “gerilla lafına katılmıyoruz” derken, Anavatan’lı Keçeciler, “Kürdün Kürtten başka dostu Türktür” dedi.

Yazar Yaşar Kemal’in, Kürt sorununa çözüm amacıyla düzenlenen, “Barış Konferansı” toplantısında “gerillanın adını terörist koymuşuz” sözlerine siyasiler tepki gösterdi. AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, gerillanın ayrı, teröristin ayrı olduğunu savunurken, CHP Batman Milletvekili Mehmet Nezir Nasıroğlu, “terörist teröristtir” dedi. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler ise, “Kürdün Kürtten başka dostu Türktür” değerlendirmesinde bulundu.


Siyasiler, Yaşar Kemal’in, “Türkün Türkten başka dostu, Kürttür” sözlerine ise katıldıklarını belirterek, şöyle konuştular;


GERİLLA AYRI, TERÖRİST AYRI
AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa:
“Birlikte yaşadığımız insanları düşman olarak görmenin kimseye faydası yok. Bu ülkede yaşayan herkes dosttur. Bu coğrafyada etnik unsurları oluşturduğumuz dolayısıyla birlikte yaşadığımız insanları düşman olarak göremeyiz. Ancak, gerilla lafına katılmıyorum. Gerilla ayrı, terörist ayrı.”


TERÖRİST TERÖRİSTTİR


CHP Batman Milletvekili Mehmet Nezir Nasıroğlu:
“Yaşar Kemal’in ‘gerilla’ benzetmesine kesinlikle katılmıyorum. Terörist teröristtir. Bunun başka açıklaması yok. Bu ülkede yaşayan herkes Türk ya da Kürt Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşıdır. Bu cumhuriyeti beraber kurduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin tek simgesi tek bayrak altındadır. Irak’ta yaklaşık 4-5 milyon Kürt yaşıyor. Bu bir gerçektir. Bizim onlarla akraba bağımız var, bunu inkar edemeyiz.”


KÜRT'ÜN KÜRT'TEN BAŞKA DOSTU TÜRKTÜR


Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler:
”Kürdün Kürtten başka dostu Türktür. Kürtler Türk dostluğuna önem vermeliler. Özellikle Irak’taki Kürtler, bu mesajı unutmasınlar. Kürt-Türk dostluğunu bozan taraf Türk olmayacak. Bu dostluğu en fazla biz istiyoruz.”


Hukukun Egemenliği Derneği Başkanı Erdem Akyüz, de “Aslında ‘bölücünün adını aydın koyduk’ demesi gerekirdi” diyerek Yaşar Kemal’i eleştirdi.


Erdem Akyüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal’i Nobel Ödüllü Orhan Pamuk’a benzeterek, “Yaşar Kemal’in hakkını yemişler. Zira O’da Pamuk’a benzer sözler söylüyor ama hala Nobel vermediler” dedi. Akyüz, “Bu zatı muhterem, toplantıda ‘Gerillanın adını terörist koyduk’ demiş. Aslında ‘Bölücünün adını aydın koyduk’ demesi gerekirdi. Türk halkı, kimin ne aradığını iyi biliyor. Arayan bulacaktır” dedi.


“TÜRKİYE BARIŞINI ARIYOR İSE BU AYDINLAR NE ARIYOR”


Erdem Akyüz, iki gündür Ankara’da yapılan toplantı için “Bir takım vasıfları ile tanınan, bir kısım aydınlar ‘lüsk otel lobilerinde kaybettikleri barışı’ arıyorlar” tanımlaması yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Güneydoğuda, Mehmetçik -30 derecede sınır beklerken, bu kişiler Ankara’da sıcak otel salonlarında, Mehmetçiğin adını hiç ağızlarına almıyorlar. Mehmetcik sınırda bir bardak sıcak çay ararken; bunlar salonda barış, lobide viski arıyorlar. Irak sınırında 240 bin asker konuşlanırken,otel lobisinde konuşlanan 60-70 kişi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin savunma hareketlerini hiç nazara almıyor.”


İLGİLİ HABER:


Yaşar Kemal: Türkiye'de ırkçılar var

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye düşmanı senatör hakim karşısında!
İnsanlıktan çıkmış siyonist gruplar, Gazze'ye giden yardım tırlarını yağmaladı!