Cem Yılmaz 'Sufi' oldu iddiası

İddiaya göre ünlü komedyen Cem Yılmaz, 'Sufizm'i benimsedi. Artık gecelerde de görünmeyen Yılmaz'ın sufi olmasına vesile olan isim ise Umre'ye birlikte gittiği başka bir ünlü.

Cem Yılmaz 'Sufi' oldu iddiası
Cem Yılmaz 'Sufi' oldu iddiası
GİRİŞ 19.01.2007 09:45 GÜNCELLEME 19.01.2007 09:45

İsmail Bayrak'ın haberi


Ünlü şovmenin Mazhar Alanson sayesinde Sufizm ile tanıştığı ve Sufi olduğu iddia ediliyor. Sanatçının uzun bir zamandır gece hayatından elini eteğini çekmesi de buna dayandırılıyor.

İddialara göre Cem Yılmaz, 'Sufizm'i benimsedi. Yılmaz'ın son iki yıldır gece hayatından uzak durması, Umre'ye gitmesi, Sufizm ile ilişkisine dayandırılıyor. Ünlü şovmen son zamanlarda da sık sık Beyazıt ve Sultanahmet taraflarında görülüyor... Fırsat buldukça sahafları dolaşan, Sufizm, Mevlevilik ve Bektaşilik ile ilgili kitapları okuyan Cem Yılmaz, yapılan bu iddialar hakkında şimdilik konuşmamayı tercih ediyor.

UMRE'YE BİRLİKTE GİTTİLER

Cem Yılmaz'ı sufizm ile tanıştıran kişi, yakın dostu Mazhar Alanson. 'Her Şey Çok Güzel Olacak' ve son olarak da 'Hokkabaz' adlı filmlerde Yılmaz ile başrolleri paylaşan Alanson da 'Sufizm'i benimseyen isimler arasında. MFÖ grubuyla birlikte 'Sufi" ve 'Buselik Makamı' adlı şarkıları da yapan Alanson, Umre'ye de ünlü komedyen Cem Yılmaz ile birlikte gitmişti.

Sufizm nedir?

Sufizm bir yaşam tarzıdır, hayata farklı bir bakıştır. Bireyden Tanrıya giden yoldur. Dinde ibadetlerin çoğu farz iken, Sufizmdeki uygulamaları bireyler zevk aldıklarından dolayı yaparlar. Burada zikir, fikir gibi meditasyon uygulamalarının sayısal çokluğu önemli değildir. İbadeti kalite, kalpten ve zevk alarak yapabilme önemlidir. Aslında birçok konuda neyin yapıldığı değil, nasıl yapıldığı farkı oluşturur. Mesela dindar bir kişi namaz kılarken, ibadeti esnasında kendinden geçer, dış çevresini unutursa, geriye konsantre olduğu ideali kalır. İşte bu Sufizmdir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası