Batman'da kuş gribi alarmı

Batman’ın Gercüş İlçesine bağlı Boğazköyde kuş gribinin tesbiti sonrasında 3 köyde karantina uygulaması başladı. Rahatsızlanan 4 çocuk hastanalere kaldırıldı

Batman'da kuş gribi alarmı
Batman'da kuş gribi alarmı
GİRİŞ 08.02.2007 21:45 GÜNCELLEME 08.02.2007 21:45

Yılmaz Ekinci'nin haberi

Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda kuş gribine rastlandı. Bunun üzerine harekete geçen Batman valiliği ilk etapta kriz merkezini harekete geçirerek köyde kanatlı havan itilaf çalışmalarının yanı sıra insanlar üzerinde d sağlık taramasına başlandı.

Konu ile ilgili olarak batman valisi Haluk İmga yaptığı açıklamada “Tarım ve köy işleri Banklığı tarafından Elazığ’a gönderilen numunelerde kuş gribine rastlandığı haberinin verilmesi üzerine kriz masasının devreye soktukların söyledi. İmga açıklamasında 5 Şubat 2007 tarihinde adı geçen köyde 170 kanatlı hayvanın telef olması üzerine numuneler Elazığ’a gönderildi.

Gelen sonuçlar pozitif çıktı. Bunun üzerine itilaf ekiplerin köye gönderdik. Çalışmalar devam ediyor. Aynı bölgede bulunan ve Boğazköye 3-4 Km mesafede bulunan Aydınlı ve Rüzgarlı köylerin de karantina altına aldıkların belirtene İmga Şu ana kadar insanlar üzerinde her hangi bir bulguya rastlamadıkların belirterek gerekli olan tüm önlemlerin alındığını sözlerine ekledi.


Köyde yapılan muayeneler sonucunda 2 yaşındaki Semanur Çakar, Batman Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. 3 tane çocuk da Gercüş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Köyde itlaf çalımaları sürüyor. Köye basının girişine izin verilmiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak