Bakanlık'tan hastane skandalına sert tepki

Sağlık Bakanlığı, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yaşananların insan ve hasta hakları ile sağlık hizmetlerinin gerekleri açısından kabul edilemez olduğunu duyurdu.

Bakanlık'tan hastane skandalına sert tepki
Bakanlık'tan hastane skandalına sert tepki
GİRİŞ 20.02.2007 12:02 GÜNCELLEME 20.02.2007 12:02

Sağlık Bakanlığı, dün bir televizyon kanalında yayınlanan görüntüler nedeniyle yazılı açıklama yaptı. "Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yaşananların ve ekrana yansıyanların insan ve hasta hakları ve sağlık hizmetinin gerekleri açısından kabul edilemez olduğu açıktır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde kaliteli sağlık hizmeti sunumundaki bütün olumlu gelişmeler yanında maalesef adı geçen özel dal hastanesindeki bu olumsuz görüntüler izlenmiştir. Konu hakkında kararlılık ve titizlikle gereken yapılacaktır. Bu çerçevede, Valilikçe soruşturma başlatılmış olmasına rağmen, Sayın Bakanımızın direktifleriyle konuyla ilgili müsteşar yardımcımız, teftiş kurulu başkanımız, birinci hukuk müşavirimiz ve bakanlık müfettişlerimizden oluşan heyet tarafından inceleme ve soruşturma başlatılmış ve derhal olay yerine hareket edilmiştir."

Açıklamada, daha önce de soruşturma gerektiren bu tür münferit konuların bakanlık tarafından objektif olarak şeffaf bir metotla incelendiği ve sonuçların kamuoyuyla paylaşıldığı vurgulandı.

İLGİLİ HABER

Hastane mi Hitler'in kampı mı?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! PKK'ya kötü haber
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle