Erdoğan: AK Parti başörtü vaadiyle gelmedi

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, konu başörtüsüne geldiğinde 'Bu işi çözeğim şeklinde bir vaadim olmadı' derken sorunun çözüm adresini gösterdi.

Erdoğan: AK Parti başörtü vaadiyle gelmedi
Erdoğan: AK Parti başörtü vaadiyle gelmedi
GİRİŞ 01.03.2007 02:30 GÜNCELLEME 01.03.2007 02:30

CNNTÜRK'te Taha Akyol'a konuk olan Erdoğan, başörtüsü meselesi ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan, hiçbir siyasi gibi bunu polemik konusu yapmadığını söyledi.


Seçimden önce 'Biz gelince bu işi çözeceğiz' diye bir vaatte bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, 'Benim öyle bir sözüm yok. Benim için başörtü meselesi bir oy meselesi değil bir özgürlük meselesidir. Biz ailece bunu yaşamımızda uyguluyoruz. Bu bir özgürlük mücadelesidir. Bu konuda toplumsal bir gerilimin tarafı olmayacağız dedik. Burada toplumsal mutabakat var. Toplumun var ama kurumsal mutabakatta sıkıntı var. Kurumlar arası mutabakatı da başarırsak kendiliğinden çözülecektir. Bunu tartışma konusu yapmaya gerek yok. Kurumsal mutabakat olmadıktan sonra bunu yapamazsınız. İnanıyorum ki zaman bunu çözecektir.


Batı'dan bir ülkenin lideri 'sizin kızlarınızın neden ABD'de okuduğunu öğrenince üzüldüm' dedi. Bu bir süreç. Bir mücadele veriyoruz. Ama ben bunun şikayetini Başbakan olarak ona iletemezdim. 4 yıl önce AB'de buna farklı bakanlar, şimdi farklı bakmaya başladı' şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak