'İki parti barajı geçiyor, MHP ve DYP çok altta'

Başbakan Erdoğan, AK Parti dışında yapılan son bir ankete göre AK Parti'nin oylarının çok ciddi oranda yükselişte olduğunu kaydetti. Erdoğan'a göre MHP ve DYP barajın çok altında...

'İki parti barajı geçiyor, MHP ve DYP çok altta'
'İki parti barajı geçiyor, MHP ve DYP çok altta'
GİRİŞ 28.02.2007 23:59 GÜNCELLEME 28.02.2007 23:59

Hiçbiri, cevapsız ve kararsızların toplamının yüzde 30 olduğuna işaret eden Erdoğan, bunlar dağılmadan önce AK Parti'nin oy oranının yüzde 33 gözüktüğünü belirtti. Erdoğan, CHP'nin yüzde 13.7, MHP'nin yüzde 6.1, DYP'nin yüzde 5.9 olarak çıktığını, diğer partilerin ise çok düşük noktada olduğunu söyledi. DTP'nin oylarında düşüş olduğunu kaydeden Erdoğan, ideolojik partilerin iniş çıkışlarının kesin hatlarla çok sık olduğuna dikkat çekti.


DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, bağımsız adaylar çıkarıp grup kurmayı hedefledikleri yönündeki açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, Türkiye'de seçme ve seçilmenin esaslarının belli olduğunu, seçilme noktasındaki insanların seçime nasıl gireceklerinin kendi takdirleri olduğunu ifade etti.


Bunun, AK Parti'nin oy oranına olumsuz istikamette değil olumlu istikamette tesir edeceğini söyleyen Erdoğan, 'Vatandaş şunu arar, sen bana hizmet getirebilecek misin?' diye konuştu. Hiçbir siyasi partinin mensubu belediye başkanına farklı uygulama yapmadığını anlatan Erdoğan, ziyaretine gelen ve yardımcı olduğu DTP'li belediye başkanları bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, 'Benim muhatabım DTP'li belediye başkanı değil o ildir, o ilde yaşayanlardır' dedi.


Erdoğan, AK Parti'nin kimliğine ilişkin bir soru üzerine, 3 Kasım öncesinde siyaset yelpazesinde merkeze oturduklarını söylediklerini hatırlattı. Siyasi kimliklerinin muhafazakar demokrat olduğunu ifade ettiklerine de işaret eden Erdoğan şöyle konuştu:


'Ben muhafazakarlıkla demokrasiyi uzlaştırdım, birleştirdim. Biz dinci bir parti olmayacağız dedik. Çünkü siz bir tüzel kişiliğe bir dini vasıf koyamazsınız. Bir tüzel kişiliğe din elbisesi giydiremezsiniz. Bırakın onu bireysel olarak yaşasın.'
Başbakan Erdoğan, önümüzdeki dönemde AK Parti grubunda hanım sayısının artacağını, 25-30 yaş arası genç bir kadroyu da parlamentoya taşıyacaklarını kaydetti. Ellerindeki kadronun çok güçlü olduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Aşırılıkları olmayan bir ekibi oluşturmanın gayreti içinde olacağız. Merkez sağ ve merkez soldan insanları partimize çekmenin de gayreti içindeyiz. Yeter ki ilkelerimizi kabullensinler. Aşırılıklara her zaman kapalıyız. Bundan sonra da kapalı olacağız' değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!