Esrangiz oluşum Cuma eyleminde!

Çankaya seçimi öncesi gerilen ortamda herkes sahnede yerini bir bir alırken, 'Aczmendiler nerde kaldı?' diyenler vardı. Yeni oluşum 'geldiler mi?' dedirtti!

Esrangiz oluşum Cuma eyleminde!
Esrangiz oluşum Cuma eyleminde!
GİRİŞ 12.04.2007 08:59 GÜNCELLEME 12.04.2007 08:59

Türkiye yeni Cumhurbaşkanının seçmeye hazırlanırken, 28 Şubat vakası öncesinde yaşananlara benzer gerilim odakları da bir bir sahnede yerini alıyor. Tablonun neredeyse tek eksik kısmı Aczmendilerdi. Hatta geçtiğimiz aylarda bir kaç yazar, 'Herkes geldi, Acmendiler nerede kaldı?' diyen yazılar dahi kaleme almıştı. 


Haftalardır sanal alemde peydahlanan bir oluşum, yarın herkesi 'Başbakan Erdoğan'a destek için' camilerde eyleme çağırınca, herkes 'Acaba onlarda mı geldi?' diye sormadan edemedi...  


Türkiye haftalardır Başkent'te düzenlenecek 14 Nisan mitingini konuyuyor ve bu mitingin doğuracağı gerilimimden demokrasinin zarar görmemesi için çareler arıyordu.  


Ankara'da Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya aday olmaması için darbe dahil her türlü engelin konulmasını isteyen bu grubun 14 Nisan'da gerçekleştireceği mitingden bir gün önce, bir başka grup da onların Aksine Başbakan Erdoğan'a destek için herkesi camilerde eyleme çağırıyor.


Gerilim amaçlayan mitingin bir gün öncesinde Hacıbayram ve Eyüp Sultan camilerde 'Erdoğan'a destek gösterisi' yapacak grup nereden çıktı?


Adaleti Savunanlar Platformu adı altında Ankara'da Hacıbayram Camii'nde, İstanbul'da ise Eyüp Sultan Camii'nde Cuma namazından sonra 'Tayyip Erdoğan'a destek gösterisi' yapılacağı haberleri Başkent'i ayağa kaldırdı.

Bu esrarengiz toplantılar neyin nesiydi?

28 Şubat sürecinde bir grubun eylemlerine benzer bir provokrasyon mu sözkonusuydu?

Kimdi bu Adaleti Savunanlar Platformu?

cafesiyaset.com tüm bu soruları araştırdı..

Öncelikle bir not: Adaleti Savunanlar Derneği adı altında bir dernek var.. Ancak onlar 'Bu eylemlerle ilgimiz yok' diyor..

Adaleti Savunanlar Platformu adına 13 Nisan'da yapılacak eylem çağrısı soru işareti olmaya devam ederken Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra platformla aynı adı taşıyan dernek, Adaleti Savunlar Derneği; 'Eylemle bizim alakamız yok' açıklaması yaptı,, Dernek üyelerine,'Bu eyleme katılmayın' çağrısı yaptı..

Peki, Adaleti Savunanlar Derneği Kimdir?

ADALETİ SAVUNANLAR PLATFORMUNUN EYLEM PLANI
HERGÜN 11'DE 11 KORNA

İşte duacıların seçim takvimi

BAŞBAKANIN SERT TEPKİSİ...

HABERİN DEVAMINA BU LİNKİ KULLANARAK ULAŞABİLİRSİNİZ


cafesiyaset.com (özel)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan sinyali vermişti! Anket sonuçları açıklandı
Hamas'tan Refah açıklaması