Kazada ölen 33 kişi son yolculukta

Öğrencileri taşıyan otobüsün, kamyonla çarpması sonucu ölen 33 kişiden 29'unun cenazesi İzmir'de son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenazeler Konak Meydanı'ından kaldırılacak.

Kazada ölen 33 kişi son yolculukta
Kazada ölen 33 kişi son yolculukta
GİRİŞ 15.04.2007 10:20 GÜNCELLEME 15.04.2007 10:20

Aksaray'da, öğrencileri taşıyan tur otobüsünün, kamyonla çarpması sonucu ölen 33 kişiden 29'unun cenazesi, özel bir uçakla, İzmir'e götürüldü. Kazada ölenlerden dördü ise Konya'da toprağa verilecek.


Yaralanan 35 kişiyle, öğrencilerin yakınları da, aynı uçakla İzmir'e götürüldü.

Kazada ölenlerin 29'u, Konak Camii'nde, öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Konak Meydanı'nda eski belediye başkanı Ahmet Priştina'nın ölümünden sonra ilk kez bir cenaze törenine izin verildi.

Kazada ölenlerden dördü Konya'da toprağa verilecek.

İzmir'den, Kapadokya'ya giden öğrencileri taşıyan tur otobüsü, dün sabaha karşı, Aksaray'da, kamyonla çarpışmıştı. Kazada çoğu öğrenci 33 kişi ölmüş, 35 kişi de yaralanmıştı.

Ölü ve yaralı sayısı, otobüsün 'fazla' yolcu taşıdığını da ortaya çıkardı. 46 yolcu kapasiteli otobüste, 66 yolcunun bulunduğu belirlendi.

Kazanın, otobüs şoförünün, şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldiği belirtiliyor.


İZMİR MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ACILI BEKLEYİŞ...


Aksaray'da meydana gelen ve 33 kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza sonrası cenazeler sabah 04.30 sıralarında özel bir uçakla İzmir'e getirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne getirilen cenazeler, burada hazırlandıktan sonra Konak Meydanı'na götürülecek. Meydandaki İsabey Camii'nde öğle saatlerinde düzenlenecek törenin ardından Buca Kaynaklar'daki mezarlıkta toprağa verilecek.


Ölenlerin yakınları, Mezarlıklar Müdürlüğü bahçesinde cenazelerin hazırlanmasını bekliyor. Ölenlerin yakınları birbirlerine sarılarak gözyaşı dökerken, müdürlüğün içinde hazırlanan çok sayıda tabut, yürekleri dağlıyor. Cenaze sahipleri tabutların başından ayrılmazken, kimisi tabutu öpüyor, kimiside cenazenin başında dua okuyor.


Hayatını kaybedenlerden İbrahim Yalçınkaya'nın cenazesi sabah erken saatlerde yakınları tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere Foça ilçesine götürüldü. Başka yerlerde toprağa verilecek olanların cenazeleri yakınları tarafından birer birer teslim alınıyor. Mezarlıklar müdürlüğündeki hazırlıkların ardından cenazeler, Konak Meydanı'na getirilecek.

Kazada yaralananların kimliği:

'Kenan Özeri, Ahmet Cengiz (Otobüs yedek şoförü), Gülsüm İne, Hatice Çoban, Gülün Adıgüzel, Sevgi Artuç, Okşan Güler, Tuba Çoban, Nevin Kundakçıoğlu, Fatma Utlu, Buse Güler, İlgen Adsız, Meryem İncesu, Mine Albay, Ege Meriç, Neriman Çukurbaşı, Kenan İne, Halilcan Alaş, Büşra Çoban, Abdülkadir Karabulut, Öner Utlu, Semir Utlu, Furkan Sevinç, Çağlar Etsen, Açelya Adıgüzel, Ümit Ülgen, Özgür İne, Buse Saruhan, Ege Eryiğit'

Otobüs firmasıyla ilgili soruşturma

Kazanın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, öğrenci, öğretmen ve velilerin içinde bulunduğu otobüsün bağlı bulunduğu turizm firmasıyla ilgili araştırma başlattı.

Emniyet yetkililerinin araştırmasında, Zafer İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve velilerini Kapadokya'ya götürmek üzere bir firmayla anlaşma yapıldığı, bu firmanın başka bir otobüsle grubu geziye götüreceğini bildirdiği, ancak bu otobüsün son anda iptal edilerek, kaza yapan otobüsle geziye çıkıldığının belirlendiği bildirildi.

Kazaya karışan otobüsün firmaya ait olmadığı, kiralanarak geziye gönderildiği, ancak bu otobüsün de 'turizm yeterlilik belgesinin' bulunduğunun tespit edildiği öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı