Cinayet planı Paskalya'da başladı
Malatya'daki yayınevinde işlenen vahşi cinayetle ilgili ilginç detay ve iddialar Katil ve maktüller daha önce buluştu, polis geldiğinde kurbanlar henüz öldürülmemişti.

Malatya'daki vahşetin sır perdesi aralanıyor...
Son 3 gündür dünya basınının da yakından takip ettiği cinayetin öncesi ve sonrası yaşanan gelişmelere ilk ulaşan Haber7.com ekibi oldu. Ulaştığımız bilgilere göre katil ve maktüller daha önce Paskalya'da bir araya geldiler. Hatta zanlılar cinayet öncesinde kuru sıkı tabanca ile mermi attıkları için polis tarafından gözaltına alınarak sorgulandılar.
18 Nisan Çarşamba...
İsmi belirtilmeyen bir misyoner, yayınevine geldi. Kapıyı vurdu.
Ancak açan olmayınca içeri seslendi.
Henüz cinayet işlenmemişti. Cinayete kurban gidenlerden biri misyonere içeriden, ‘Otele git. Biz oraya geleceğiz’ şeklinde çağrıda bulundu.
Durumdan şüphelenen misyoner, en yakındaki polis ekibinden yardım istedi. 1 buçuk dakika içerisinde olay yerine gelen polis, kapıya vurdu.
Kapalı olan kapının ardında, cinayet henüz işlenmemişti.
Paniğe kapılan katil zanlıları, ellerindeki bıçaklarla sandalyelere bağlı olan kurbanları kestiler.
Polisler kapıyı kırıp içeri girdiklerinde korkunç manzara ile karşılaştılar.
Zanlılardan milli tekvandocu olan Emre Günaydın, pencereden atlayarak tahliye borusuna tutunuyor. Ancak dengesini sağlamayan Günaydın düşerek polisler tarafından tutuklandı.
Cinayet zanlıları ve katiller aynı toplantıda..
İddiaya göre 8-9 Nisan’da kutlanan paskalya bayramında, misyonerler Malatya’daki bir otelde program düzenledi.
Programda öldürülen şahıslarla, katil zanlıları da vardı. Zanlıların davetli olup olmadıkları bilinmiyor. Ancak otelin güvenlik kamera kayıtları olayı doğruluyor. Polis inceleme için kayıtlara el koydu.
Olaydan önce neler yaşandı?
Öte yandan iddiaya göre, katil zanlıları açık alanda kurusıkı sıktıkları için birkaç gün önce gözaltına alındı, sonrasında ifadeleri alındı ve serbest bırakıldı.
Daha sonra bıçak satan dükkana giren zanlılar 5 adet kasatura aldı ve muhtemelen de cinayeti bu bıçaklarla işlediler.