Nokta'ya nokta değil virgül kondu

Nokta'nın kapanacağına ilişkin bugün medyada çıkan haberlerle ilgili derginin Yazı İşleri Müdürü Haşim Akman'dan açıklama geldi. Dergi kapanmayacak ancak...

Nokta'ya nokta değil virgül kondu
Nokta'ya nokta değil virgül kondu
GİRİŞ 20.04.2007 18:10 GÜNCELLEME 20.04.2007 18:10

Nokta Dergisi Yazı İşleri Müdürü Haşim Akman, ortada bir kapanma kararı olmadığını, patronlarının kafası netleşene kadar yeni sayıyı hazırlamayı durdurduklarını açıkladı. Patronla yazı işleri arasındaki sorunlar giderilirse dergi yayınına devam edecek.

NTVMSNBC’ye konuşan Nokta Dergisi Yazı İşleri Müdürü Haşim Akman, “Hangi gerekçeyle olursa olsun, dergi yayına devam edecek mi, etmeyecek mi bu belli değil. Biz de bu durumun bizde yarattığı tedirginliği daha fazla taşıyamayacağımızı düşünerek, bu konuda bize net birşey söyleyene kadar bu sayının hazırlıklarını durdurduk. Patron bize “Arkadaşlar, yanlış anlaşıldı, bu dergiyi çıkarmaya devam ediyoruz” derse biz dergiyi yapmaya devam ederiz”dedi.
Haberin devamı

Yazı İşleri Müdürü Haşim Akman, Nokta’da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Herhalde bir yanlış anlama var. ‘Kapattık dergiyi, artık çıkarmıyoruz’ demedik. Patronun kafasının netleşmesini bekiliyoruz. Çünkü derginin kapatılıp kapatılmayacağına biz karar veremeyiz. Biz Yazı İşleri ekibiyiz burada. Patronda son birkaç haftadır yaptığımız kapaklardan dolayı bir rahatsızlık var. Apaçık söyleyemiyor. ‘Normal koşullarda 1,5 yıl hiç reklam almasak bile mali problemimiz olmayacak, ben buna göre hazırlık yaptım’ deniliyordu. Halbuki son sayılarda reklamlarımız, paralı reklamlarımız artmaya başladı.

Onun opsiyonunu daha da uzatacak bir hale geldi dergi. Ama işte son birkaç hafta boyunca da ‘Ortak arıyorum’, ‘Ben mali sıkıntı yaşıyorum’ gibi sözler söylemeye başlandı. Mali sebeplerden dolayı olmadığı gibi bir izlenim doğurdu bizde. Sonuçta ‘andıç’ haberi yayınlandığında herkes yüklendi, ardından ‘darbe günlükleri’ yayınlandı. Medyada üstümüze yürüdü insanlar. Bunun siyasi yükünü taşıyamamış olabilir. Başka tedirginlikleri olabilir.

Bunları apaçık söylemiyor bize ama mali sebeplerden dolayı olmadığına ilişkin bizlerde bir kanaat oluştu. Hangi gerekçeyle olursa olsun, yayına devam edecek mi etmeyecek mi, bu belli değil. Biz de bu durumun bizde yarattığı tedirginliği daha fazla taşıyamayacağımızı düşünerek bu konuda bize net birşey söyleyene kadar bu sayının hazırlıklarını durdurduk. Patron bize ‘Arkadaşlar, yanlış anlaşıldı. Bu dergiyi çıkarmaya devam ediyoruz’ derse biz dergiyi yapmaya devam ederiz.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...