6. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

Linux Kullanıcıları Derneği'nin düzenlediği 6. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 3-6 Mayıs 2007 tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. Bu yıl şenlikle birlikte ilk kez Linux ve Özgür Yazılım Konferansı da gerçekleştirilecek.

6. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği
6. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği
GİRİŞ 28.04.2007 10:30 GÜNCELLEME 28.04.2007 10:30

Bu yıl şenlikle birlikte ilk kez Linux ve Özgür Yazılım Konferansı da gerçekleştirilecek.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, ülkemizde özgür yazılım camiasının buluştuğu en büyük etkinlik olma özelliğini sürdürüyor. Dört gün süren etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından özgür yazılıma gönül verenler, açık kaynak kodunu merak eden bilişimciler, kamu ve özel sektör temsilcileri ile akademisyenler bir araya geliyor.

Ülkemizde de Linux ve Özgür Yazılım'ın tanınırlığı, bilinirliği ve bilgisayar teknolojilerindeki payı her yıl büyümeye devam ediyor. Bu nedenle bu yıl yurdun dört köşesinden daha çok ziyaretçi, özgür yazılımı daha çok tanımak için, tanıtmak için, bilgilerini paylaşmak için, daha çok bilgilenmek için, destek olmak için ve destek vermek için şenlik ve konferansımızda buluşacak, bilgiyi paylaşacak ve kaynaşacaklar.

Şenlik kapsamında masaüstü kullanıcısına yönelik giriş düzeyde seminerlerden, geliştiricilere, sistem yöneticilerine, kamu ve özel sektöre, özgür yazılımın sosyal boyutu ve felsefesiyle ilgilenenlere yönelik 50'nin üzerinde seminer verilecek. Konferans kapsamında katılımcıların Linux ve özgür yazılımla ilgili yenilikleri paylaştıkları sunumlar olacak. Uluslararası ve ulusal özgür yazılım projelere katkı veren yerel gruplar da şenlik içerisinde bir araya gelme, tanışma ve kullanıcılarıyla buluşma şansı bulacak.

Tüm 'penguen sevenler', 3-6 Mayıs 2007 tarihleri arasındaki 6. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ne davetli...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Namık Tan'ın ismi çok konuşulmuştu, Özgür Özel öneren ismi açıkladı
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor