Cevabı hazırlayanların tam kadrosu

Genelkurmay'ın imzasız bildirisi üzerine Başbakan Erdoğan, Konut'ta bazı bakanlarla biraraya geldi ve takınılacak tavrı belirledi. İşte hükümetin cevabını hazırlayan beyin kadrosu:

Cevabı hazırlayanların tam kadrosu
Cevabı hazırlayanların tam kadrosu
GİRİŞ 29.04.2007 06:55 GÜNCELLEME 29.04.2007 06:55

Genelkurmay Başkanlığı’nin bildirisi ardından TSK ile iktidar arasında yaşanan gerginlik üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan, Başakanlık Konutu'nda kurmayları ile biraraya geldi.

Başkanlık Konutu’ndaki toplantıya, Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül de katıldı. Toplantıda, bulunan öteki isimler şunlardı:

- Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ve
- Mehmet Ali Şahin,
- Devlet Bakanları Beşir Atalay,
- Ali Babacan ve
- Kürşad Tüzmen,
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu,
- Adalet Bakanı Cemil Çiçek,
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik,
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ,
- Tarım Bakanı Mehdi Eker,
- Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat,
- Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı,
- Genel Sekreter İdris Naim Şahin,
- Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ile
- Erdoğan’ın siyasi danışmanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için birara adı geçen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, açıklamanın kaleme alındığı bu toplantıya katılmadı. Metin oluştuktan sonra Konut'a geldi.

Toplantı devam ederken, 12.45 sularında MİT Müsteşarı Emre Taner, Başbakanlık Konutu’na geldi ve Erdoğan ile 20 dakika görüştü. Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile görüşmesi de bu sırada gerçekleşti. 

Erdoğan, Büyükanıt’a ulaşamadı. Kısa bir süre sonra Büyükanıt, Erdoğan’ı aradı. Erdoğan, kurmaylarının yanından ayrılarak görüşmeyi bir başka odadan gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın yakın çevresinden alınan bilgiye göre Erdoğan görüşme sırasında Büyükanıt’a, 'Açıklamada dile getirilen hususların önce benimle paylaşılmış olmasını arzu ederdim' dedi. İşin bu noktaya gelmesinden duyduğu üzüntüyü paylaştı. Erdoğan, Büyükanıt ile görüşmesinde, açıklamanın Cumhurbaşkanlığı oylamasıyla ilgili başvuruyu görüşecek Anayasa Mahkemesi’ni etkileyebileceği endişelerini de aktardı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!