28 Şubat’tan sıkıldı ABD'ye kaçtı

Ünlü karikatürist Salih Memecan, 28 Şubat sürecindeki tartışmalardan sıkıldığı için ABD'ye yerleştiğini söyledi. Memecan, '28 Şubat dönemi çok sıkıntılıydı. Ailece bunaldık. Bari bir yıllığına ABD'ye gelelim dedik; geliş o geliş.' dedi.

28 Şubat’tan sıkıldı ABD'ye kaçtı
28 Şubat’tan sıkıldı ABD'ye kaçtı
GİRİŞ 29.04.2007 12:24 GÜNCELLEME 29.04.2007 12:24
MEHMET DEMİRCİ'nin haberi

Yaşanılan kritik dönemde kavganın içine girmeleri halinde taraf olmak zorunda kalma tehlikelerinin belirdiğine dikkati çeken Memecan, “Keyifli bir gazete çıkarıyorduk. Birdenbire tartışmalar başladı. Darbenin iyisi olur mu olmaz mı? tartışmaları işin tadını kaçırdı. 28 Şubat dönemi çok sıkıntılıydı. Ailece bunaldık. Bari bir yıllığına ABD’ye gelelim dedik; geliş o geliş.” dedi.

Memecan, İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından Amerika’da organize edilen ‘Karikatürün Ülke Politikaları ve İnsan Düşüncelerine Etkileri’ konulu panele katıldı. Peygamber Efendimiz’in karikatürlerinin Danimarka’da yayımlanan Jylland-Posten Gazetesi’nde yer almasına ve sonrasında çıkan krize değinen ünlü çizer, hiçbir ülkede sonsuz bir özgürlük anlayışının olmadığını, toplumun kendi kısıtlamaları olduğunu ifade etti. Memecan, “Karikatürün önünde kanuni bir yasak olmamalı. Ancak bu demek değildir ki karikatürist Hz. Muhammed’in kafasının üstünde bombalar varmış gibi tasvir edebilmeli. Basın özgürlüğünü savunan Amerika’da bile siyah ABD vatandaşını, patlak dudaklı çizemezsiniz. Çünkü bu siyahlara, kölelik dönemini hatırlatır.” diye konuştu.

Danimarka’da yayınlanan karikatürlerin sipariş üzerine yapıldığını, bu işteki sorumluluğun çizerden daha çok editöre ait olduğunu ifade eden Memecan, “Bu, acemi çizerlerin işi. Karikatüristin bu şekilde hissedip de çizdiğini sanmıyorum. Bir provokasyon söz konusu.” şeklinde konuştu. Karikatüristin muhalif olması gerektiğine inandığını; fakat muhalif olacağım derken insanların huzurunu kaçırmamak gerektiğini vurgulayan çizer, Başbakan Erdoğan’ın karikatüristleri dava etmesini doğru bulmadığını, bunu Başbakan’ın kendisine de ilettiğini anlattı. Çizerken en çok keyif aldığı karakterlerin ‘Limon ve Zeytin’ olduğunu aktaran Memecan, çocukların tepkilerini çok ciddi gördüğünü ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'ın ateşkes yanıtı sonrası Refah'a yoğun hava saldırısı başladı!
İran'dan ateşkes açıklaması