Dünya solu CHP'yi üyelikten atabilir

Uluslararası Sosyalist Enternasyonel'den CHP'ye kötü haber... Sosyalist Enternasyonel, CHP'nin üyelikten çıkarılmasına ilişkin şikayetleri önümüzdeki hafta ele alacak.

Dünya solu CHP'yi üyelikten atabilir
Dünya solu CHP'yi üyelikten atabilir
GİRİŞ 03.05.2007 18:22 GÜNCELLEME 03.05.2007 18:22

Dünya genelinde sosyal demokrat, işçi ve demokratik sosyalist partilerin üye bulunduğu uluslararası organizasyon olan Sosyalist Enternasyonel (SI), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) üyelikten çıkarılmasına ilişkin şikayetleri önümüzdeki hafta ele alacak.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Sosyalist Enternasyonal'den yapılan açıklamada CHP'nin Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sergilediği tutumla ilgili kendilerine çeşitli şikayetler geldiği ve bu partinin üyelikten çıkartılmasının talep edildiği kaydedildi. SI Sekreterliği'nin bir yetkili, 'Şu an için konuyla ilgilenecek yetkililerimiz İtalya'dalar ve önümüzdeki Pazartesi günü İngiltere'ye dönecekler. CHP'nin durumunu ise Salı günü ele alacaklar.'açıklamasında bulundu.

Sosyalist Enternasyonal çoğulcu demokrasiyi, seçimlerin saydamlığını, yönetimlerin barışçı yollardan değiştirilmemesini, hukuka dayalı bağımsız ve tarafsız yargı sistemini, partilerin demokratik bir şekilde yönetilmesi gibi ahlaki prensipleri savunuyor. SI'nin başkanlığını 2006 yılından beri Yunan PASOK partisinin lideri George Papandreou yapıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Takmayan trafiğe çıkamayacak
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?