Birleşme için gözler Ankara'da

DYP ve Anavatan uzlaştı. Ağar ile Mumcu bu sabah son noktayı koydu. Yeni parti ve partinin bayrağının ne olacağı da kesin gibi. Gözler iki liderin yapacağı açıklamaya çevrildi.

Birleşme için gözler Ankara'da
Birleşme için gözler Ankara'da
GİRİŞ 05.05.2007 12:10 GÜNCELLEME 05.05.2007 12:10

Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi birleşme yolunda. İki parti Demokrat Parti adı altında birleşiyor. DYP lideri Mehmet Ağar ve Anavatan lideri Erkan Mumcu'nun saat 11'de gelinen noktayla ilgili ortak açıklama yapacakları açıklandı.

DYP ile Anavatan arasındaki görüşmelerin bu sabaha doğru mutabakatla sonuçlandığı ve yeni bir isim üzerinde seçime gitme konusunda uzlaşmaya varıldığı açıklandı. DYP lideri Mehmet Ağar'ın seçime DYP adı altında girilmesi isteğine karşın Mumcu'nun seçime mutlaka yeni bir isimle gidilmesi ısrarı üzerine Demokrat Parti ismi ile seçime katılma kararı aldıkları belirtiliyor.

Yeni partinin logosunun da Türkiye haritası üzerinde at olacağı belirtiliyor. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı seçime girecek 21 parti isminin içinde Demokrat Parti ismi yok. İki liderin bugün yapacakları basın toplantısında bu sorunu nasıl aşacaklarını da açıklamaları bekleniyor.

Ankara'da görüşmeler son noktaya gelindi. Dedeman DYP ve Anavatan liderlerinin her an açıklama yapacakları belirtiliyor.

YSK'NIN SEÇİM LİSTESİNDEKİ 21 PARTİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor