Bir zamanların Türkan Saylan'ı

Laikliğin yılmaz savunucusu Cumhuriyet mitinglerinin önde gelen ismi Türkan Saylan'la ilgili üç ilginç not. Ahmet Hakan, Saylan'a dair bilinmeyenleri köşesine taşıdı.

Bir zamanların Türkan Saylan'ı
Bir zamanların Türkan Saylan'ı
GİRİŞ 11.05.2007 12:12 GÜNCELLEME 11.05.2007 12:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde 'Türkan Saylan’a dair üç not' yayınladı.

Türkan Saylan’a dair üç not

BİR: Çağlayan mitinginin baş mimarı Türkan Saylan’ın bir oğlunun adının 'Çağlayan' olduğunu biliyor muydunuz? Hemen hatırlatalım: Diğer oğlunun adı 'Tandoğan' değil ama güzel bir erkek ismi: 'Çınar'.

İKİ:Peki Türkan Saylan’ın 1983 yılında bilimsel bir sempozyum için Cidde’ye gittiğinde Kábe’yi tavaf edip umre yaptığını biliyor muydunuz? Orada baştan ayağa örtünerek 'Türbanlı bir Türkan Saylan' fotoğrafı verdiğini biliyor muydunuz? O halde işte fotoğraf: Umre hatırası...

Saylan’ın yanındaki kadın, Çapa’dan ihtisaslı Ürdünlü bir doktor. (Kaynak: Güneş Umuttan Şimdi Doğar, Türkan Saylan Kitabı, İş Bankası Kültür Yayınları.)

ÜÇ:Hadi Türkan Saylan hakkında bir bilinmeyen daha: Saylan’ın ilk gençlik dönemindeki lakabının 'At Kız' olduğunu, hatta Saylan’ın 'At Kız' adıyla çıkan bir anı kitabının bulunduğunu biliyor muydunuz?


YORUMLAR 1
  • veysel bilgin 16 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Ordan. bırakın bu entrikaları şimdide azılı Hristıyanı Müslüman olarakmı tanıdıyosunuz(inşallah Müslüman olur) tepkileri biraz azaltmak için dimi kim,kimin ne olduğunu çol ii biliyor Sauın ahmet hakan ne kadar kalkan olusan ol. İslam düşmanlarını asla masumlaştıramassın.Anadoıluya Geldiğimzde Müslümandık kıyamete kadar öyle kalacak kim ne kadar çalışırsa çalışsın bu gerçek alt edilemez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak