Adnan Oktar'dan 'Yargıtay' haberine yalanlama

Adnan Oktar, kendisinin de aralarında bulunduğu 18 sanık hakkındaki davanın zaman aşımından ortadan kaldırılmasına ilişkin yerel mahkeme kararını bozan Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin "böyle bir kararı olmadığını" iddia etti.

Adnan Oktar'dan 'Yargıtay' haberine yalanlama
Adnan Oktar'dan 'Yargıtay' haberine yalanlama
GİRİŞ 19.05.2007 19:25 GÜNCELLEME 19.05.2007 19:25

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar, kendisinin de aralarında bulunduğu 18 sanık hakkındaki davanın zaman aşımından ortadan kaldırılmasına ilişkin yerel mahkeme kararını bozan Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin "böyle bir kararı olmadığını" iddia etti.

Bilim Araştırma Vakfı (BAV) Başkanı Tarkan Yavaş, Grand Cevahir Otel'de Yargıtay 8. Ceza Daire'nin kararına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ikinci yarısına Adnan Oktar da katıldı.

Tarkan Yavaş, yaptığı açıklamada, basında yer alan haberlerin, "Yargıtay'da görülen BAV davasıyla ilgili kararı bozulmuş olarak gösterdiğini" belirterek, "Dün mesai bitimine kadar avukatlarla yapmış olduğumuz girişimlerde böyle bir kararın çıkmadığını tespit ettik" dedi.

Yavaş, aynı zamanda yine Yargıtay'ın internet sitesinde de böyle bir kararın olmadığını gördüklerini ifade ederek, "Dolayısıyla Yargıtay 8. Daire'nin bugün basına yansıyan şekilde bir kararının olmadığı görülmektedir. Böyle bir karar yoktur" görüşünü savundu. Adnan Oktar ise salona girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin kararına ilişkin haberlerin "asılsız olduğunu" iddia etti.


Adnan Hocacılar'a yargıtay darbesi haberine bu linkten ulaşabilirsiniz 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor