GS'den Alpet'e Şen davası / Video

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen'in de rol aldığı reklam filminin, 'Camiayı rencide etmeye yönelik' olduğu gerekçesiyle Alpet'e dava açtı.

GS'den Alpet'e Şen davası / Video
GS'den Alpet'e Şen davası / Video
GİRİŞ 25.05.2007 09:25 GÜNCELLEME 25.05.2007 09:25

Galatasaray Yönetimi, sarı - kırmızılı camianın küçük düşürüldüğünü öne sürerek, Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen'in de yer aldığı reklam filminin yayından kaldırılması için harekete geçti.
Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, televizyonlarda yayınlanan, Alpet markasıyla ilgili reklam filminde, Ali Şen ve Galatasaraylı oldukları anlaşılan 3 taraftar arasında geçen diyalogların yanı sıra taraftarlar ve eski kulüp başkanının yüz ifadeleri ve mimiklerinin, Galatasaray camiasını rencide etmeye yönelik olduğu iddia edildi.
Açıklama özetle şöyle: 'Reklam filmi, içeriği itibariyle de etik değerlerden yoksun ve itibar sarsıcı mesajlar içermektedir. Galatasaray imajını güçlendirmek için yine sarı-kırmızı renklerden oluşan atkı ve şapkalar kullanılarak Galatasaray adı, markası, imajı üzerinden, bahsi geçen firma tarafından menfaat sağlanmaya çalışılmıştır. Türk hukuk mevzuatındaki düzenlemelere tamamen aykırı bu durumu, halen kulübümüzle stat reklamları ve Galatasaray logolu/amblemli çay bardağı promosyonu konusunda ortak çalışma içinde bulunan Alpet firması ile bağdaştırmak mümkün olamamıştır.'
Açıklamada, Alpet'ten reklam filmlerinin derhal durdurulmasının defalarca talep edildiği de belirtilerek, 'Buna rağmen reklam filmlerinin yayınlanmasına devam edilmesi üzerine gerekli yasal işlemler, kulüp avukatları tarafından başlatılmıştır' ifadeleri kullanıldı.

 



YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...