Erdoğan'a ulaşan anket sonuçları

Başbakan Erdoğan NTV’de canlı yayına katıldı. Son siyasi gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, eline ulaşan son anketlere göre '3 Kasımdan daha güçlü geleceklerini iddia etti.

Erdoğan'a ulaşan anket sonuçları
Erdoğan'a ulaşan anket sonuçları
GİRİŞ 29.05.2007 19:25 GÜNCELLEME 29.05.2007 19:25

Başbakan Erdoğan, 367 kararının çok konuşulacağını belirterek '367 kararı yargı için yüz karasıdır' dedi. Başbakan Erdoğan NTV'de katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'a sınır ötesi operasyonun haber verilerek, davul-zurna çalınarak yapılamayacağını belirterek, iş tavına geldiğinde bu adımın atılacağını söyledi. Erdoğan, sınır ihlalinden dolayı ABD'ye nota verildiğini hatırlatarak, 'Bu, 'tekrar etmesin' uyarısıydı. Tekrarı halinde zaten ne olacağı belli' dedi.

Başbakan Erdoğan, 'Sabrımızın sınırı ne kadar?' sorusuna şu karşılığı verdi:

'Şu anda sabrımız taştı, taşıyor bunlar söylenir. Bunu söylemekten öte aslolan bir neticeyi almaktır. Sabrın taşmaması diye bir şey yok. Her bir şehidin gelmesi bizim sabrımızı zaten test ediyor. Ama her şehit geldiğinde kalkıp 'bir şey yapalım' diye açıklama yapamayız. Burada atılması gereken adım atılacaktır. 3 ayda, 6 ayda sonuçlandırırım diyenler var. Bu ülke terörle bir yıldır tanışmış değil. Mazisi 1978'e dayanıyor. On binlerce insanını kurban verdi. Bürokrat olarak, siyasi olarak görev yapanlarını da gördük. Dünyada da ABD başta bununla ilgili mücadelede ne durumlara düştükleri belli. Terörün zamanı, zemini, niçini, nasılı bunlar belli değil. Burada bizim üzüntümüz şu; terör üzerinden siyaset yapmak. Çirkin olan bu. Terör üzerinden siyaset yapılmaz. Gittiğimiz bazı yerlerde çirkinlikler görüyoruz. Şehidimizin cenazesine gidiyoruz, birileri bunu siyasi istismar meselesi yapıyor. Şehit üzerinden rant elde edilmez. Cenazenin adabına terstir, şehide de saygısızlıktır. Bunu yaşamak beni bir Başbakan olarak da, bir vatandaş olarak da üzmektedir.'

ABD uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin soru üzerine Erdoğan, 'Olay kaza veya değil, işin bu yanında değilim. Uluslararası, stratejik bir müttefikimiz olması nedeniyle olayla ilgili Dışişleri Bakanlığımız ABD'ye notayı verdi. Bu konularda hassasiyetleri istendi. Süreçle ilgili onlar bundan sonraki durumu değerlendirecek. Bu tür şeyleri medyada çok fazla konuşmak doğru değil. Bu bir 'tekrar
etmesin' uyarısıydı, bu uyarı yapıldı. Bunun tekrarı halinde ne olacağı zaten bellidir. Öyle 'korkuttuk, ürküttük şu oldu, bu oldu'. Türkiye'de siyasisiyle, askeriyle yapılacak olan bellidir' değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Anayasa'ya uygun davrandıklarını belirten Erdoğan, 'Daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden farklı olarak ne yaptık?' dedi.

Erdoğan, muhalefetin uzlaşma önersini blöf olarak değerlendirirken, samimiyetsizlikle suçladı.

Erdoğan, CHP madem demokrattı, neden milletvekillerini serbest bırakmadı derken, ‘Baykal’ın vekilleri serbest bırakması halinde Abdullah Gül’e CHP’den destek gelecekti’ dedi.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi kararının burada bitemeyeceğini ve çok konuşulacağını söyledi.

Yarı başkanlık ve başkanlık sistemi konusunda AK Parti olarak her zaman hazır olduklarını söyleyen Erdoğan, şimdiki cumhurbaşkanının konumuna göre zaten yarı başkanlık sisteminin ülkede olduğu söyledi.

 

Erdoğan, gerekirse cumhurbaşkanın yetkilerinin kısılacağı ve sembolik bir makam olacağını da söyledi.

 

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer’in ikinci vetosu sonrası, halkın önüne 2. sandığı kocayacaklarını söyledi.

 

Erdoğan, son gelişmelerin, yaptırdıkları anketlerde, 3 Kasım’dan çok daha büyük bir oy oranına ulaştıklarını söyledi.

 

Haziran ayında meydanlara ineceklerini ve teşkilatlardan kesinlikle, bindirilmiş kıta oluşturmayacağız. Çünkü yakın illere gideceklerini söyledi ve kendisine 50 ilin düşeceğini söyleyen Erdoğan, 23 Temmuz sabahı 2’den fazla partinin barajı geçmesi durumunda, oluşturulacak koalisyonların Türkiye’yi zarara uğratacağını iddia ederken, AK Parti'nin hedefinin 2023'e kadar iktidarda kalmak olduğunu söyledi.

 

Başbakan, partisinin vitrini oldukça geniş tutmak istediğini belirtti ve daha fazla kadının parlamentoya taşınması için çalıştıklarını söyledi. Bu durumda daha fazla kadın bakanın da kabinede olmasını istediklerini söyledi.

 

Başbakan Erdoğan, partiye katılımların artacağını belirtirken, başta, Zafer Çağlayan, Zafer Üskül ve Doç Dr. Zeynep Dağ başta olmak üzere cuma günü yine kalabalık ve önemli isimlerin saflarına katılacağını söyledi.

 

Başbakan Erdoğan, türbanın modernleşmesi konusunda, aslı olanın başörtüsü olduğunu ve türban adıyla siyasallaştırılmasının doğru olmadığını söyledi. Başörtüsünü isteyen estetik anlayışına göre değişik şekilde başını örtmesinin normal olduğunu söyledi.

 

Başörtüsünü, hem toplumsal hem de kurumsal mutabakatı aradıklarını ve hiçbir zaman 3 Kasım’da bunu oy malzemesi yapmadıklarını söyledi.

 

Son olarak Türk futbolundaki olumsuzlukların, önümüzdeki yasama yılında ele alınabileceğini söyledi.


HABER7/ Ferhat Esnek

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti