Mr. Brooks derhal yasaklanmalı!

“Katil Doğanlar” filmi aşırı şiddet içerdiği için ABD’de yasaklanmış ama Türkiye’de, üstelik her yaşta izleyici rahatça izlemişti. Şimdi daha beteri vizyona girdi: Mr. Brooks

Mr. Brooks derhal yasaklanmalı!
Mr. Brooks derhal yasaklanmalı!
GİRİŞ 03.06.2007 08:43 GÜNCELLEME 03.06.2007 08:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ruhat Mengi'nin köşe yazısından bir kesit.

“Mr. Brooks” derhal yasaklanmalı!

Ben, demokrasilerde toplum düzeninin, huzurunun ve güvenliğinin sağlanması için yasalar ve yasaklar olması gerektiğine inanan demokratlardanım.

Yani “sınırsız özgürlükten yanayım” demenin realiteye uymadığını, demokrasinin de kuralsızlık rejimi olmadığını bilirim.

Bugün yerim az ama hiç değilse Cuma akşamı -maalesef- konusunu bilmeden izlediğim, başrollerini Kevin Costner ve Demi Moore’un oynadığı “Mr. Brooks” isimli filmin Türkiye’de gösterilmemesi gerektiğini yazmak istiyorum.

Zevk için cinayet işleyen ve sonra hemen normal günlük yaşamına dönen, kendini de “cinayet bağımlısı” olarak tarif eden başarılı bir iş adamını anlatıyor film.

Baştan sona dehşet verici konuşmalar, insanlık dışı, tüyler ürperten sahnelerle...

Türkiye gibi zaten şiddeti ve şiddete eğilimli insanı (aynı zamanda eğitimsiz veya bunalımlı) bol bir ülkede asla gösterilmemesi gerekir.

Evet, artık her nedense içinde cinayet olmayan film ve dizi kalmadı ama bu hepsinden farklı bir şey. Eğer Kurtlar Vadisi tartışılıyor ve dizisi “topluma zararlı mesaj veriyor” diye kaldırılıyorsa “Mr. Brooks” da hemen kaldırılmalı.

“Katil Doğanlar” filmi aşırı şiddet içerdiği için ABD’de yapılmasına rağmen orada yasaklanmış ama Türkiye’de, üstelik her yaşta izleyici rahatça izlemişti.

Bu film en az onun kadar zararlı, onun kadar absürd.

Vahşi cinayetleri sıradan bir olay veya yaşanması gereken bir heyecan gibi gösteren bu filmin kaldırılması için ilgilileri göreve davet ediyorum!

rmengi@gazetevatan.com 

(Vatan)

YORUMLAR 10
  • bilgi share 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadına nasıl köşe verilir ?. Bu kadına nasıl köşe verilir ? İnanın ortalama bir ortaokul öğrencisi bu kadından daha geniş bir bakış açısına ve daha kaliteli yazı yazma yeteneğine sahiptir.Bu kadar düz kontak kafalı ,faşist ruhlu insanlar yazar diye orda burda anılmıyor mu tiksiniyorum...
    Cevapla
  • alpturk64 16 yıl önce Şikayet Et
    . kurtlar vadisi terörünün yasaklanması için rtüke telefon eden sözde duyargalı vatandaşlara duyurulur. züper kahramanlar size iş çıktı gene.
    Cevapla
  • ilyas tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    . bencede berbat bi film
    Cevapla
  • ugurkuyumcu 16 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa Mahkemesi Yasaklasin!!!. Rtuk son zamanlarda pek is yapamiyor galiba Deniz\'e bir telefon edelim sayin yazar Anayasa Mahkemesine goturse sayin cumhur baskanimizin sectigi 7 uyenin kesinlikle okumaksizin red karari verecegini temin edebilirsiniz Arti Rtuku aramak yok deniz baykalaaaa
    Cevapla
  • mustafa durgut 16 yıl önce Şikayet Et
    kurtlar vadisi. rtük üyelerine sesleniyorum siz ancak kutlar vadisi terörü yasaklarsınız gerisi serbest
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi