Araca 35 kilo patlayıcı yerleştirilmiş

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, 7 askerin şehit olduğu saldırıda kullanılan aracın içine, 35 kilogram patlayıcı yerleştirildiği ortaya çıktı. Saldırıda kullanılan aracın sahibi tutuklandı.

Araca 35 kilo patlayıcı yerleştirilmiş
Araca 35 kilo patlayıcı yerleştirilmiş
GİRİŞ 07.06.2007 09:39 GÜNCELLEME 07.06.2007 09:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Araçtaki kazanda bulunan patlayıcılara, uzaktan kumandalı düzenek yerleştirildiği öğrenildi.

Karakoldaki yemekhaneye girdiğinde öldürülen teröristin üzerinde ise 20 adet el bombası, patlayıcı madde düzeneği ile 1 adet kalaşnikof tüfek ele geçirildi.

PKK'lıların saldırıda kullandıkları aracın sahibi Mehmet Çalışkan'ın sorgusunda, aracı gasp edildikten sonra teröristlerin kendisini bir süre rehin tuttuklarını söylediği öğrenildi.

Ölümle tehdit edildiğini öne süren Çalışkan, 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten askeri savcılar, karakoldaki askerlerin ifadesine de başvurdu. Karakol komutanının, yeterli güvenlik önlemi alıp almadığı araştırıldı.

Bu arada, karakola saldıran teröristlerin, köy içinde kaçarken helikopterden görüldüğü, ancak köylülerin zarar göreceği endişesiyle, pilotların ateş etmediği belirtildi.

Saldırıdaki aracın sahibi tutuklandı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 7 askerin şehit olduğu saldırıda kullanılan aracın sahibi 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı.

Mehmet Çalışkan'ın jandarmadaki sorgusunda aracı gasp edildikten sonra silahlarla kendisini rehin alan üç teröristle bir süre ormanlık alanda yürüdüğünü, silah seslerinin duyulmasının ardından ise serbest bırakıldığını söylediği öğrenildi.

Olayı, köye döndükten sonra öğrendiğini belirten Çalışkan, ölümle tehdit edildiğini öne sürdü.

Askeri savcılar tarafından da ifadesi alınan Çalışkan, çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamasıyla tutuklandı.

Savcılar, karakoldaki askerlerin ifadesine de başvurdu. Karakol komutanının yeterli güvenlik önlemi alıp almadığı araştırıldı.

Bu arada Kocatepe, Dağbek ile Çakılkaya köyünde olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Ayrıca karakola saldıran PKK'lı teröristlerin köy içinde kaçarken helikopterden görüldüğü, ancak köylülerin zarar göreceği endişesiyle pilotların ateş etmediği belirtildi.

YORUMLAR 10
  • Murat Bingol 16 yıl önce Şikayet Et
    mazhar polat\'a. anlayan da yaziyor anlamayanda... yani, klavyesi olan yaziyor... su son zamanlarda artan teror olaylarini nasil olurda hukumetin hatasiymis gibi anliyorsunuz buna hic mana veremiyorum turkiye, canim evlatlarini kaybediyor, senin gibiler politika yapiyor, yazik cok yazik bizim memlekette askere kimse mudahale edemez, ordu kendisiyle ilgili kararlari kendisi alir, belli bir odenegi vardir, istedigi gibi tasarruf hakkina sahiptir,hesap soramazsin, guvenlik meselesi ordunun uzman olmasi gerktigi bir konudur
    Cevapla
  • coşkun selman 16 yıl önce Şikayet Et
    YA BU KANI DURDURUN YA MILLET DURDURACAK. hergun bır vatan evledını kaybedıyoruz nereye kadar sukur edıyoruz bu vatan ıcın ölmek ısteyece mılyonların olması grur verıyor ama yınede bır askerımızın polısımızın vatandasımız kılına haınce yapılan bu srefsızce yapılan saldırılar kanıma dokunuyor kınım gıtıkce buyuyor nereye kadar gıder bılemıyorum ALLAH sabrımızı artırsın :(:(:(:
    Cevapla
  • mehmet sıtkı akmeşe 16 yıl önce Şikayet Et
    köyü temizlerdim diyenler yüzünden. köyü temizlerdim diyenler yüzünden bir türlü bu sorunları çözemiyoruz o köydeki mahsum insanları temzliyenler ile kaçanlar arasında ne far kalır acaba söylermisiniz
    Cevapla
  • ismail zeybek 16 yıl önce Şikayet Et
    terör. Allah aşkına ordaki halk değil mi zaten terörist. kime ateş açmamış helikopter karakola bilmese olay yerine hakim olmasa kacacağı yeri bilmese nasıl pusu kuracak da o kardeşlerimizin canına kıyacak.o köyün hepsini gözaltına alırım ben olsam
    Cevapla
  • nihat Karakurt 16 yıl önce Şikayet Et
    sabır sabır nereye kadar. Teröristler kaçarken pilot onları görüyor ve köylüer zarar görür diye ateş açmıyor güzel peki köylülerdeki silah askerdekinden de fazla o köylüler onlara neden karşılık vermiyor demekki o köylülerde kaçanlara destek veriyor askere destek olsa onların kaçmasına müsade etmezlerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı