Meğer Irak notayla işbirliği istemiş!

Bağdat’ın Ankara’ya verdiği notanın ayrıntıları netleşiyor. Irak’ın Türkiye’ye verdiği notanın bir protesto notası olmadığı ve harekatın durdurulmasının istenmediği belirtildi.

Meğer Irak notayla işbirliği istemiş!
Meğer Irak notayla işbirliği istemiş!
GİRİŞ 09.06.2007 16:23 GÜNCELLEME 09.06.2007 16:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

 Konuyla ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği maslahatgüzarının son dönemde Türkiye sınırında alınan güvenlik önlemleri hakkında Irak Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığını ve kendisine bir nota verildiğini doğruladı.


Notada ilk olarak “Türkiye olarak birtakım güvenlik önlemleri alıyorsunuz. Bunu biliyor ve anlıyoruz ancak bu önlemlerin bize de yansımaları oluyor” dendiği ve Türk askerinin açtığı topçu ateşinin Kuzey Irak’ta yaşayanlarda endişe yarattığı hatta bazı maddi zararlara neden olduğunun ifade edildiği öğrenildi.


HAREKATIN DURDURULMASI İSTENMEDİ


Irak Dışişleri Bakanlığı’nın notasında, bu konuda iki ülke arasında bir “koordinasyon ve işbirliği” çağrısı bulunduğu bildirildi. Söz konusu notanın bir protesto notası olmadığını özellikle vurgulayan Dışişleri yetkilileri, Türk Maslahatgüzar’ın özellikle “Bu bir protesto notası mı” diye sorduğu ve “hayır değil” yanıtı aldığını söyledi. Yetkililer, Irak’ın notasında Türkiye’den 'harekatın durdurulması' talebinde de bulunmadığına dikkat çekti.


(ANKA)


İLGİLİ HABER


Irak Türkiye'ye nota verdi

YORUMLAR 10
  • turk beyi 16 yıl önce Şikayet Et
    Madem oyle. Biz kendi işimizi yaparaz . pkk temizlenecek. artislik yapipda sonra geri adim anlamam ben. ulkeni savunmacak isen savun ki o ülke senin ise.
    Cevapla
  • Arihan YILDIZ 16 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Sahibine Hoş Görünmeye Çalışıyo. T.C.\'nin Kırmızı Pasaportla şimdiye kadar dünyayı gezdirdiği Peşmerge Zebarinin içinde kuyruk acısı kalmış aklınca Türkeyinin verdiği Notanın Rövanşını almaya çalışıyor.Sen şimdi aklınca ABD\'ye sırtını daya bakalım Peşmerge Zebari ABD gidince ne yapacaksın.Kabahat onun değil 1989 Yılından beri onları saddamdan kollayıp gözetleyen Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin, şimdiye kadar Türkiyenin yallığından beslenen aklınca şimdi yalını yediği sahibinin bacağını ısırmaya çalışıyor.Ne de olsa yeni sahibi ABD
    Cevapla
  • dogan demir 16 yıl önce Şikayet Et
    klavyede yazı yazmak.... klavyeden girelim demek kolay bu girelim keselim kimse türkün önünde duramaz diyenler savaş meydanında kaçacak olan ilk şahıslardır... Erkeklik midir savaşmak ABD ırağa girdi çıkamadı bakın görün çıktığında ve asıl zaiyatlarını döktüğünde ortaya bu girelim diyenler nasıl dediklerine pişman olacak o kadar ölmek istiyorsanız gidin ölün askerlerden ne istiyorsunuz gözleri yaşlı binlerce anne bırakmak istiyorsunuz bu kadar zalimsiniz ....nüz yiyorsa siz GİTSENİZEEEE....
    Cevapla
  • dogan demir 16 yıl önce Şikayet Et
    klavyede yazı yazmak...
    Cevapla
  • serdar celik 16 yıl önce Şikayet Et
    Seviyeli olun. arkadaslar bazilarinizi seviyeli olmaya davet ediyorum.Sapla samani karistiranlar cogalmaya basladi.Fasist zihniyetlerinizi baska kanallardan beslemnizi tavsiye ediyorum.Ben Kürt bir vatandasim ve gercekten bugüne kadar Kürtcülükle hic ilgilenmedim ama bazilarinizin yorunmlari benibile rencide ediyorsa bu gercekten husumeti doruga cikaran bir cikistir.ve en kibar tabirle terbiyesizliktir.ne demek sizi cöle dökeriz.ben en az yedi atamin ismini ve silsilesini bilen bir insan olarak hepside obu topraklarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’