Google, 18 ay boyunca saklayacak

Şirket bugün yaptığı resmi açıklamada, internet kullanıcılarının bıraktığı izleri, 18 ay muhafaza edeceğini açıkladı.

Google, 18 ay boyunca saklayacak
Google, 18 ay boyunca saklayacak
GİRİŞ 12.06.2007 19:06 GÜNCELLEME 12.06.2007 19:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İnsan hakları derneklerince mahremiyeti ihlal etmekle suçlanan Google, hal-i hazırda internet kullanıcılarının İP adreslerine bağlı bütün arama izlerini depoluyor. Şirket bugün yaptığı resmi açıklamada, kullanıcıların bu izlerini (İP numaraları ve adreslerini) 18 ay sonunda sileceğini bildirdi.


İnternetin 1 numaralı arama motoruna sahip şirket, bu kararın 'Article 29 Working Party' adlı insan hakları örgütüyle yapılan müzakereler sonunda alındığını belirtti. Şirket, internetteki verilerin muhafazası konusunda ilk kez kural yayınlanmış olduğunu vurguladı. Google, AB'nin geçenlerde kabul ettiği talimat gereğince Avrupa ülkelerinde dijital verilerin 6 ila 24 ay muhafaza edilebilmesi için yasa çıkarılması zorunluluğunun getirildiğini, ABD'de de benzer yasa için hazırlık yapıldığını hatırlattı. Şirketin bu kararı, sadece arama motorundaki izleri ilgilendiriyor. Karar, Google Mail gibi diğer hizmetleri kapsamıyor.


AA

YORUMLAR 3
  • Menderes Keskin 16 yıl önce Şikayet Et
    Herşey. Kardeşim Ülke huzuru için bunlar mübahtır.
    Cevapla
  • suleyman 16 yıl önce Şikayet Et
    :). google yahoo altavista vs vs bunların en büyük para kaynakları istihbarat birimlerine kişisel verileri satmaktır. kim ne zaman hangi kelimelerle arama yapmış. bu sayede kişilerin profillerini çıkarıp terörist(!) tespit etmekte kullanıyorlar.
    Cevapla
  • mükerrem erdem 16 yıl önce Şikayet Et
    oyun bunlar. bence bunlar tamamen oyun çünkü cıa bu sayede bazı insanların rahatça konuları araştıracağını düşünüyor böylecede o kişileri daha rahat izleyecekler... yani her şekilde takip ediliyoruz ....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...