Meclis'te nasıl bir tablo oluşur

Başbakan Erdoğan, canlı yayında camilerde atılan sloganlardan ABD'de gündeme gelen komplo iddiasına ve 22 Temmuz sonrası Meclis tahminini anlattı.

Meclis'te nasıl bir tablo oluşur
Meclis'te nasıl bir tablo oluşur
GİRİŞ 15.06.2007 22:50 GÜNCELLEME 15.06.2007 22:50
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan canlı yayında camilerdeki protestodan ABD'de gündeme gelen komplo iddialarını CHP'nin alacğı oyu ve bağımsızları ele aldı.

Ahmet Hakan, camide şehitler için tören yapılırken gösteriler yapılmasın karşı çıkıyorsunuz ancak sizin için de camide atılan sloganlarla buraya geldi deniyor.
-Erdoğan, Şahsıma atfedilen iddiaya karşı çıkarım. Bizim cenazelerde alkış bağırma çağırma yoktur. Sessizlik vadır. Tekbir getirmek bile doğru değildir. Tekbir bile içinden getirmek gerekir. Diyanet İşleri Başkanı bu konuda uyarılıyor. Ancak geçen gün Müftü efendi açıklama yapıyor Müftü yuhalanıyor. Orda belli işaretler var onu yaparak istismarın refleksini ortaya koyuyorlar. Öyle bir görevi yapmaya gelenlere hakaretler gösteriyorlar. Katil iktidar diyorlar bunu nasıl söylersin. Bunu ne yetki ile söylersin 22 Temmuz’da bunun cevabını verirsin böyle bir istismara gitmekle üç beş oyla kimse bir yere gidemez.

Ergun Babahan, ABD’de gündeme gelen bir komplo olayı hakkında ne diyorsunuz. Irak’a müdahele ve Türkiye’de darbe ihtimali ve suikast iddialarına ilişkin iddialara ilişkin iddialar ne diyorsun

Erdoğan, Ben bu senaryonun kime hizmet ettiğini anlamakta zorlanıyorum. Bunu kontra senaryo olarak düşünmedim düşünmek de istemem. Ben böyle bir senaryoların gerçeklemeşmemesi için de her türlü çabayı gösteriyoruz. Bunu düşünmek dahi istemiyorum. İstihbaratın ve yürütmenin görevi bu tür şeylerin olmamasına yöneliktir. Bunun tedbiri de vardır. Neoconların senaryolarına şahit oluyoruz. Temenni ederiz ki senaryolarını iyi niyette kullanırlarsa iyi olur. 

Ahmet Hakan , 22 Temiz seçimine ilişkin partinizin oyları artıyormu düşüyor mu şehit cenazeleri nasıl etkiledi.

-Erdoğan, partimizin oylarında bir düşüş söz konusu değil tam aksine artış trendi sürüyor. Kamuoyu yoklamaları devam ettiği gibi örgütün çalışması da sürüyor. Kamuoyu araştırmalarından gelen sonuçlar yüzde 40’ın üzerinde ben kararsızları değerlendirmenin içine sokmuyorum. 

Ahmet Hakan Meclis’te kaç parti olsun istiyorsunuz.

Erdoğan, İstikrar açısından iki partili meclisten yanayım. Bir tezim daha vardı. Bunda başarılı olamadı. 450 milletvekilinin barajlı olmasını. 100 tanesini de barajsız bir şekilde mecliste bulunmasını istedim. Ama muhatap bulamadım. Anayasa değişikliği konusunda yapılan görüşmelerde buna yaklaşılmadı. Türkiye koalisyonlu iktidarlarda hep geriye gitmiş, tek partili iktidarlarda ileri gitmiştir . Demokratik ve ekonomik yapı ileri gitmiş istikrar sağlanmıştır.

CHP birleşmesine rağmen 3 Kasımdaki rakamı yakalayamadığı görüyor. Şehit cenazelerinin bir partiye yarar getireceğini de sanmıyorum. Geçmişte koalisyonların neler getirdiğini herkes gördü.
Sağ ve sol oyların dağılımı 70-30 dolayındadır.
Ertuğrul Özök Mağduriyet edebiyatı yapacakmısınız Gül’ün seçilmediği dindar cumhurbaşkanı seçilmediği şeklinde kampanya yapıldığı söyleniyor.
-Erdoğan, Ben bunu reddediyorum. Üç –beş kişi bunu söyledi diye bunu partiye mal etmek bizi üzer. Din üzerinden siyaset bizim prensibimizde yok. Biz insan eksenli bir partiyiz, insan yücelirse ülke de yükselir. Bu bizim programımızda da var. İnsanların dindarlığını veya dinsizliğini tespit etme bizim partimmizin görevi değil, böyle bir hakkımız da yok. Yetkimiz yok ben şahıs olarak dindar olma gayretindeyim. Aynı zamanda dinsizin hakkını korumak da benim görevimdir.

Dumanlı, sağda ve soldaki birleşmeler oy dağılımında bir değişime yol açtı mı bağımsızlar çerçevesi çizenler mecliste grup kurabilirler mi
-Bağımsızların seçimi partilerin seçimine benzemez., bağımsızlar Meclis’te grup oluşturacak ancak bir grup kuracak kadar olurlar mı bişey diyemem. Ben 18 yaşından itibaren siyasetin içindeyim. En alttan çalışmayla bu noktaya geldim. Tavanda olan birleşmeler hiçbir zaman tabanda birleşmeyi getirmez tam tersine tabanda tepki getirir. Tabanda birleşme olursa o zaman tavan biryere gider. Vatandaş ciddi bir duruş bekliyor. Onu görmek istiyor.

YORUMLAR 32
  • ali budak 16 yıl önce Şikayet Et
    korkmanıza gerek yok. chp %30 larda ama korkmanızı gerektirecek bişey yok.sakin olun. ülke nasıl yönetilirmiş görün.
    Cevapla
  • mesut doğan 16 yıl önce Şikayet Et
    tahminim. akp-% 36 chp-% 20 mhp-% 11 dp -% 10
    Cevapla
  • Beyza Ak 16 yıl önce Şikayet Et
    KATILIYORUM. selman yümnü tarafından 16 Haziran 2007 01:50 tarihinde bır tahmınde bende 400 akp millet vekili 125 chp millet vekili 25 de bagımsızlar
    Cevapla
  • selman yümnü 16 yıl önce Şikayet Et
    bır tahmınde bende . 400 akp millet vekili 125 chp millet vekili 25 de bagımsızlar ben chp nın kalesı olan muglada yasıyorum ve bunları dıye bılıyor ısem sız de anadolunun tamamını dusunun artık 22 temmuz demekrasının tekrardan percınlenecegı gun olacak
    Cevapla
  • saltukbugrahan_delikurt 16 yıl önce Şikayet Et
    tahmin. bu seçimlerin sonucunu söyliyeyim: Akp:29 mhp:21 Chp:19
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!